JOBBER VIDERE: En Grammy-nominasjon er selvfølgelig en glede, men det er hverdagen som teller! Nå jobber Maja S. K. Ratkje videre med prosjektene sine.

Ingen Grammypris på Maja

Men Svartskog-artisten henger ikke med hodet av den grunn!

Publisert

I helgen gikk utdelingen av den renomerte og store musikkprisen Grammy av stablen i USA. Blant de nominerte i år kjente artister som Adele, Beyonce og Bob Dylan. Og Maja S. K. Ratkje (42) fra Svartskog.

Les også: Maja fra Svartskog nominert til Grammy

I musikkverdenen er det ingen pris som er gjevere enn Grammy. De sagnomsuste Grammy-nominasjonene for 2017 ble sluppet den 6. desember, og den internasjonalt anerkjente Svartskog-musikeren og komponisten var blant de nominerte.

Den lokale artisten var Grammy-nominert med innspillingen «Maja S. K. Ratkje: And sing...», som er en portrettplate av Ratkje som kunstner.

FLERE PRISER: Det er langt fra første gang Maja S. K. Ratkje er nominert til en musikk-pris.

Her flettes komponistens egen stemme som utøver sammen med det instrumentale fra CIKADA og Oslo Simfonietta.

Platen ble sluppet ut i mai 2016, og konkurrerte med  fire andre Grammy-nominerte i kategori «Best Surround Sound Album».

PS! Klikk play i Spotify-vinduet til høyre under her, så kan du høre platen hun var nominert for!

Ingen pris

Dessverre ble det ingen pris på Ratkje i denne omgang. Vinneren ble Dutilleux: Sur La Mêe Accord; Les Citations; Mystère De L'Instant & Timbres, Espace, Mouvement — Alexander Lipay & Dmitriy Lipay, surround mix engineers; Dmitriy Lipay, surround mastering engineer; Dmitriy Lipay, surround producer (Ludovic Morlot & Seattle Symphony)

Svartskog-artisten henger likevel ikke med hodet, tvert imot!

– Jeg tenker at det var helt utrolig fantastisk gøy å være Grammy-nominert, og utover det så er jeg ikke akkurat skuffet. Forhåpentligvis bidrar det til at musikken min får et forlenget liv og når fram til flere potensielle mottakere,  sier hun.

PS! Saken fortsetter under bildet!

I STUDIO: Maja S. K. Ratkje jobber aller helst hjemmefra.

Klar for nye utfordringer

Det å være nominert endrer lite av hverdagen til musikeren, som er klar for å tråkke til også de neste årene. 

– Grammy eller ei endrer ingenting av det jeg driver med for tida, og jeg er fullbooket med oppdrag og bestillingsverker for de este to-tre årene. Akkurat nå sitter jeg og jobber på en bestilling til en ensemble i UK som skal urframføre dette til høsten på en av verdens største festivaler for kunstmusikk i Huddersfield, sier hun.

GRAMMY -NOMINERT: Maja S. K. Ratkje får stor internasjonal anerkjennelse for sin musikk.

– Det blir en slags blanding av konsertopplevelse og lydinstallasjon. Ellers er det en stor konsert med ensemblet mitt SPUNK i Bergen 8. mars i samarbeid med sjøforsvarets musikkorps, ellers er det musikere som framfører musikken min i Østerrike, Canada, Sveits og Japan denne våren, selv skal jeg til Hong Kong i mai, men jeg liker ikke å reise så mye lenger, så jeg jobber mest hjemmefra, avslutter den fargerike artisten.

Powered by Labrador CMS