GRENDEHUSET

VELLYKKET: Det første arrangementet, som fant sted i grendehusets lokaler i Oppegård søndag 3. april, var meget vellykket.

Stinn brakke på grendehuset

Det var stort oppmøte og meget god stemning da Oppegård Vel arrangerte søndagskafé søndag forrige uke. Nå blir det et fast arrangement på grendehuset.

Publisert Sist oppdatert

– Det var mye større oppmøte enn forventet. Køen gikk ut døren. Det ble så fullt at vi måtte åpne opp i begge salene. Det var deilige kaker, boller og vafler som falt i smak. Hos barna var muffins og popcorn spesielt populært, sier Øydis Skagen Paulson (35), som er initiativtaker og primus motor for søndagskafeen.

35-åringen fra Oppegård sier ideen om søndagskaféen dukket opp i forbindelsene med idémyldringen under informasjonsmøtet, som ble arrangert av Oppegård Vel i grendehusets lokaler i Sætreskogveien 13 i slutten av februar.

ENGASJERT: Øydis Skagen Paulson (i gul genser på bildet) har engasjert seg i kampen om å bevare grendehuset.

Les også: Ønsker å skape mer samhold i bygda

Skal fortsette med

– Dette skal vi fortsette med! Søndagskafé skal være et møtepunkt der du kan treffe naboen, ta deg en tur innom grendehuset for å ta en prat med folk og kose deg med kake og kaffe etter søndagsturen. Arrangementet skal være åpent for alle og skal arrangeres i grendehusets lokaler med jevnlige mellomrom, sier Skagen Paulson.

Etter den vellykkede oppstarten søndag forrige uke fikk Oppegård Vel flere nye medlemmer og mye støtte fra lokalsamfunnet. Arrangørene takker også de lokale dagligvarebutikkene KIWI og Meny samt HvalerFarmen.

FALT I SMAK: Mange kom innom grendehuset søndag 3. april da søndagskafeen ble arrangert for første ganng.

Neste søndagskafé

Neste arrangement finner sted søndag 8. mai, og da håper arrangørene på et like stort oppmøte.

– Vi kan love loddsalg, popcorn og ikke minst like gode kaker som forrige gang, sier Skagen Paulson.

Hun sitter nå i styret som arrangementsansvarlig i Oppegård Vel. Med seg har hun fått flere engasjerte innbyggere som også ønsker å bevare grendehuset, samt å jobbe for å opprettholde et sosialt miljø i nærområdet.

– Vi vil redde grendehuset. Det er mange som ønsker å beholde det som et samfunnshus. Det er et flott møtepunkt i nabolaget vårt. Mange bruker grendehusets lokaler til større møter, bursdager, fester og konfirmasjon, sier 35-åringen.

LODDSALG: Det blir også loddsalg på neste arrangement.

Ønsker flere medlemmer

– Grendehuset har behov for vedlikehold. Nå er det lillesalen som skal pusses opp, med dugnad i uke 19. Ellers trenger vinduene etter hvert en utskiftning. Kjøkkenet må også oppgraderes. Alt dette må gjøres for å kunne drive grendehuset videre. Parkene rundt grendehuset (Sætreskogparken, Myraparken og deler av Tusse) må vedlikeholdes hvert år, og det koster penger, sier Skagen Paulson.

OVER 100 ÅR GAMMEL: Grendehuset i Sætreskogveien 12 feiret 100 år i 2019. Driften er meget utfordrende.

Hun forklarer at ved å være medlem i Oppegård Vel betaler man en kontingent på 350 kroner i året for å gjøre lokalmiljøet mer attraktivt.

– Som medlem har du flere fordeler, blant annet innflytelse på lokalmiljøet, du får også prosenter for leie av grendehuset og du er med på å bevare grendehuset i ditt lokalmiljø, sier hun.

Les også: − Grendehuset går for lut og kaldt vann

Powered by Labrador CMS