Grendehuset i Oppegård Syd

VELLYKKET OPPSTART: 15 personer møtte opp på dugnad den første dagen lørdag 20. juni.

Stenges i to måneder for oppussing

Lørdag 20. juni gikk startskuddet for oppussing av det 100 år gamle grendehuset i Oppegård Syd. – Vi håper å kunne ønske velkommen til et enda hyggeligere grendehus til høsten, sier dugnadsgeneral Espen Gultvedt, og oppfordrer folk til å møte opp på dugnad i sommer.

Publisert

Mange mener grendehuset er viktig for lokalsamfunnet, men skal det over tid bevares, må vi nå gjøre en innsats og vise at vi mener noe med å bevare grendehuset vårt, sier styremedlem i Oppegård vel og ansvarlig for oppussingen av grendehuset, Espen Gultvedt.

Gjennom 100 år har grendehuset (på folkemunne kalt Oppegård Vel eller bare Vellet), som ligger i Sætreskogveien 13, fungert som et lokalt kulturhus og samlingssted for innbyggerne i Oppegård Syd. Nå stenges den historiske bygningen i to måneder for oppussing.

100 ÅR: Grendehuset feiret 100 år i fjor høst.

– Grendehuset skal pusses opp for inntil 400.000 kroner i år. Vellets årskontingent dekker ikke vedlikehold av huset. Vi vil forsøke å strekke oppussingsbudsjettet lengst mulig og er derfor helt avhengig av god dugnadsånd, sier Gultvedt.

Fikk hjelp av 15 frivillige

– Det var inspirerende å se at 15 personer møtte opp på dugnad den første dagen lørdag 20. juni. De fjernet laminatgulvet, og de bidro med å male og rydde lokalene. Nå er det klart for å starte et videre arbeid med et nytt gulv, sier dugnadsgeneral Espen Gultvedt.

Han takker de fremmøtte for en strålende innsats i varmen.

Som dere ser er gammel parkett og to lag med vinylbelegg fjernet. Det gamle heltregulvet kommer fram for første gang siden 70-tallet. Flinke jenter skrapte og malte vinduene utendørs samt beiset utebordene, sier han takknemlig.

 
 
 

Har behov for flere frivillige

Styremedlem i velforeningen, Geir Hokholt, sier det er behov for flere frivillige.

– Still opp på dugnaden, bli bedre kjent med grendehusets 101-årige historie, og bli kjent med gamle og nye beboere på Oppegård.

– Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår. I løpet av sommeren skal det bli lagt et nytt gulv, og vi fortsetter oppgraderingen av det elektriske anlegget. Jo mer vi kan gjøre selv, jo lenger strekker budsjettet. Om budsjettet rekker vil vi kanskje kunne oppgradere huset med moderne AV-utstyr og høre-slynge, påpeker han.

Ifølge Hokholt og Gultvedt dreier det seg for det meste om oppgaver som maling innendørs, hjelp med gardiner samt vask av vegger og tak.

Av konkrete tiltak som skal iverksettes i den nærmeste tiden nevner de følgende: Maling av hovedentreen, fuging og maling av vinduer utvendig samt rydding. I tillegg er det ønskelig å male opp parkeringsplassene utendørs.

Alle kan bidra. Det behøver ikke å være tunge løft eller oppgaver som krever fagkompetanse. Vi håper flere kan avsette noe tid til grendhuset denne sommeren. Still opp på dugnaden, bli bedre kjent med grendehusets 101-årige historie, og bli kjent med gamle og nye beboere på Oppegård, sier de to.

For at de skal få planlagt best mulig, ber folk melde interesse for dugnad til Espen Gultvedt på e-post eg@bama.no eller på telefon 916 49 965.

Les også: Grendehuset fyller 100 år

Powered by Labrador CMS