GLEDER SEG TIL VIDERE DIALOG: Hanne Opdan, ordfører i Ski, gleder seg til videre god dialog med Ås om eventuell grensejustering.
GLEDER SEG TIL VIDERE DIALOG: Hanne Opdan, ordfører i Ski, gleder seg til videre god dialog med Ås om eventuell grensejustering.

– Ser frem til en god dialog med Ås

Deler av Ås ønsker å bli en del av Nordre Follo kommune, viser ny undersøkelse. Ski-ordføreren håper på fortsatt god dialog.

Publisert

Det ble nylig avsluttet en spørreundersøkelse blant innbyggere i et grenseområde mellom Ski og Ås kommuner som for mange hører naturlig inn i den nye Nordre Follo kommune, fikk innbyggerne i flere områder si sin mening om hvorvidt de ønsket å være en del av nye Nordre Follo kommune eller ikke. 

Gleder seg til å fortsette dialogen

Resultatene fra denne er nå klare. I rapporten kommer det blant annet frem at 59 prosent av de spurte innbyggere i Østensjø krets ønsker å tilhøre Ski/Nordre Follo kommune, og det er dette området som Ski-ordfører Hanne Opdan nå mener det er aktuelt å snakke om i den videre dialogen med Ås.

Les også: Dette svarte Ås-folket i undersøkelsen

– Jeg opplevde at vi hadde et konstruktivt og godt møte hos Fylkesmannen.I forutsetningene fra Departementet ligger det at de områder som kan være aktuelt å grensejustere kun områder hvor det er mulighet for enighet mellom Ski og Ås kommuner, sier Opdan. 

– På bakgrunn den nylige gjennomførte innbyggerundersøkelsen og resultatene fra den er min umiddelbare reaksjon at det er området Tanbergløkka (Østensjø krets) som er aktuell inn i den videre dialogen med Ås kommune. Jeg ser frem til videre god dialog med ordfører Ola Nordal, sier hun. 

Avgjøres før sommeren

Det er Kommunal- og moderniseringsdepartementet som til slutt avgjør om grensene mellom Ås og kommende Nordre Follo skal justeres.

Departementet håper på ha klar en avgjørelse før sommeren, slik at grensen eventuelt kan justeres samtidig som Nordre Follo kommune opprettes 1. januar 2020. 

PS! Dersom du har lyst til å lese konklusjonen i undersøkelsen i sin helhet, kan du trykke her! (Ekstern lenke)