TURBOTRØKK: Pekka Lundefaret (i midten) selger fartsmonsteret han bygget til verdensrekorden sin.

Pekka selger rekord-gressklipperen

Har du én million på bok, kan du nå skaffe deg den råeste gressklipperen i historien!

Den kommersielle stuntmannen Pekka Lundefaret gikk rett inn i Guinness rekordbok da han bygget om en gressklipper til å bli et fartsmonster.

På rullebanen på Sandefjord Lufthavn Torp satte han verdensrekord i gressklipperkjøring

 I sin ombygde Viking T6 gressklipper med over 400 hestekrefter, kjørte han med en gjennomsnittshastighet på 215 kilometer i timen over en mile.

Toppfarten under rekordforsøket var 240 kilometer i timen. Nå kan altså klipperen bli din.

PS! Saken fortsetter under bildet! I videovinduet øverst i saken kan du se rekordforsøket til Pekka Lundefaret og hans team. Nederst i saken kan du se en bildekarusell med klipperen. 

– Vemodig

TURBOTRØKK: Det er ikke småtteri du kan skaffe deg dersom du har én million kroner til overs. Her poserer gressklipperen i hagen.

Pekka Lundefaret sier det er med vedmod han nå kvitter seg med det som har blitt en god, motorisert venn. 

– Det er klart man får et personlig forhold til denne doningen. Jeg satte jo tross alt verdensrekord i en ombygget gressklipper som broren min og jeg hadde brukt utallige timer på, og som i tillegg ikke var finansiert på forhånd. Jeg kan ikke være der den dagen en kjøper kommer og henter den. Det blir for sterkt, sier han. 

Les også: – Endelig er Tyrigrava vår

Grunnen til at han selger klipperen, er rett og slett at Viking nå skal rebrandes til Stihl. Da er det naturlig at klipperen samtidig får nye eiere. 

Så var det kjøpergruppen da. Hvem vil ha en gressklipper med en toppfart på 260 kilometer i timen? 

Les også: Overok nøklene til Tyrigrava

– Nei, si det. Det må jo være en rik russer eller sjeik, et museum, en fabrikk eller en bonde med stort behov for fart og store områder som må klippes, eller en som ønsker å ha et helt spesielt samlerobjekt, ler Lundefaret. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

SUPERMASKIN: Pekka Lundefarets super-gressllipper er en helt unik maskin. Nå kan den altså bli din.

I perfekt stand

Klipperen er i perfekt teknisk stand, og har blitt rutinemessig vedlikeholdt - og ikke minst blitt gitt mye kjærlighet!

Les også: – Mine 23 år i en rusboble

– Folk lurer alltid på om den kan klippe gress, og det kan den. Jeg har klippet gresset på Langhus mange ganger. Det eneste er at den ikke har oppsamler, så du får en rakejobb etterpå, men siden klippingen går så raskt, har man jo tid til overs for å rake, smiler Lundefaret. 

I FARTA: Slik så det ut da Lundefaret dundret inn verdensrekorden sin på Sandefjord Lufthavn Torp.

PS! Saken fortsetter under bildet

Én million

Gressklipperen, en  Viking T6R, består av en spesiallaget rørramme, en amerikansk Chevrolet LS1 V8-motor på 409 hestekrefter og 590 Nm.

Rake rør står for gromlyden, og det oppgis at den har en lydomkrets på minst én mil, og en toppfart på 257 kilometer i timen, så dette er ingen sinke i trafikken.

TURBOTRØKK: Det er ikke småtteri du kan skaffe deg dersom du har én million kroner til overs. Her poserer brødrene Lundefaret med gressklipperen i hagen.

Så var det prisen da.  Dersom klipperen skal bli din, må du ut med ikke mindre enn én million kroner. Ifølge salgsannonsen oppnådde klipperen med PR-verdi på 11 millioner kroner under rekordforsøket.

PS! Saken fortsetter under bildet! I videovinduet øverst i saken kan du se rekordforsøket til Pekka Lundefaret og hans team. Nederst i saken kan du se en bildekarusell med klipperen. 

Nye prosjekter

Pekka Lundefaret har litt av en merittliste, kanskje ikke helt som folk flest.

Han har kjørt ned Tronsfjellet i rallybil, vært med i NM i bob, sittet på med Ailo Gaup i atv, gått rundt fire ganger, med bil, skremt livshiten ut av Tommy Sharif i rallybil, rullet med bilen sammen med Henrik Elvestad og så videre. 

I tillegg har han gjort stor suksess med barnebøkene om Johnny Virker sammen med Øyvind "Vinni" Sauvvik, og han driver også sitt eget treningsstudio på Langhus. 

– Vi har hatt det sinnsykt mye moro med klipperen, men nå er det på tide at den finner seg en ny partner. Og så har jo jeg alltid mye i vinden og har blant annet to store prosjekter på gang nå, så det er en tid for alt, men den som skal kjøpe klipperen, får seg en helt unik og spesiell gjenstand ingen har maken til, sier han. 

Powered by Labrador CMS