UT PÅ TUR: I fjor var håndballjentene fra 07-laget til Oppegård blant de mange som sprang Oppegårdmila. Mandag 10. mai starter årets digitale utgave av løpet.

Nå starter løpefesten

Som i fjor varer Oppegårdmila en hel måned. Du kan løpe så mange ganger du vil.

Publisert

I normale tider er det et av de store sportslige høydepunktene i lokalmiljøet. I hvert fall for de som liker å løpe. Arrangøren bak Oppegårdmila måtte tenke annerledes i fjor da pandemien slo inn for fullt. Slik blir det i år også.

Derfor arrangeres løpet digitalt fra mandag 10. mai og frem til 6. juni.

– Mandag 10. mai vil flere fra arrangementskomiteen være til stede fra kl 18:00 og vil også løpe løypa sammen med de som er interessert. Vi deler inn i grupper av passe smittevernreglementert størrelse, sier ildsjel og tidligere leder av Oppegård idrettslag Knut Oppegaard.

Opp av sofaen

Det blir ingen offisiell tidtaking, men løpere som ønsker sin tid publisert, kan selv melde inn tiden via Strava på henholdsvis 5 og 10 km. Idrettslaget lager en oversikt over løpt distanse og beste tider på hjemmesiden.

– Det viktigste for Oppegård idrettslag og Oppegårdmila er å etterleve idrettslagets motto : «Der alle har glede av å være». Vi ønsker også å gjøre et krafttak for folkehelsen i en vanskelig tid gjennom å bidra til å få folk opp av sofaen og ut i marka, sier Oppegaard.

Daglig leder Hege Frøyna forteller at idrettslaget har besluttet at de går for gratis deltagelse i år.

Gratis deltagelse

– Vårt hovedmål er at flest mulig skal ut i aktivitet, om det er å løpe eller gå – og da skal ikke økonomi være til hinder for det. Vi setter opp en plakat der man frivillig kan vippse et beløp til Oppegård idrettslag dersom man ønsker det, sier Frøyna.

Løypa til det populære løpet står ute hele året, og Knut Oppegaard antar den er godt kjent av de fleste. Skulle du være i tvil før avgang, finner du kart på løpets nettside.

Lørdag 5. juni var fastsatt for det ordinære arrangementet, men på grunn av koronarestriksjonene måtte det altså bli en digital løsning i år også.

Løp til Alta

Arrangøren vil uansett gjøre litt ekstra stas på de som vil være med å løpe denne dagen.

– Alle som ønsker får utlevert startnummer og det blir servering og salg av enkle kioskvarer. Alle barn får medalje etter gjennomført løp. Flere detaljer kommer på hjemmesiden og via arrangementets Facebook side, sier Knut Oppegaard.

PS! I fjor var det over 100 deltagere som meldte seg på den digitale utgaven av Oppegårdmila. I marka på Greverud ble det løpt en distanse identisk med en tur til Alta!

Powered by Labrador CMS