KAOS: Skuffer og skap var endevendt på jakt etter verdigjenstander i huset på Greverud.

Pass på – nå er tyver på ferde

– Tingene bryr jeg meg ikke noe om, men det er en vemmelig følelse å vite at noen at romstert rundt. Det sier en kvinne fra Greverud, som nylig fikk huset endevendt av innbruddstyver.

Publisert Sist oppdatert

En time var alt tyvene trengte. Sannsynligvis mindre.

I forrige uke fikk Oppegård Avis en telefon fra en oppskaket kvinne fra Greverud, som nettopp hadde opplevd sitt verste mareritt. Deler av huset var nemlig endevendt da hun og mannen kom tilbake etter en time.

– Vi pleier alltid å ha alarmen på, både natt og dag, men akkurat den dagen hadde vi glemt det, sier kvinnen som ønsker å være anonym.

I løpet av den timen tok en eller flere tyver seg inn gjennom en låst hagestue, klippet opp gummien rundt et vindu, dratt av karmer og løftet ut vinduet.

Totalt kaos

På innsiden hadde det derimot ikke gått like «pent og pyntelig» for seg.

– Det var det totale kaos i de rommene de hadde vært i. Det fløt av papirer og klær, og den eller de, hadde bare revet ut skuffet og kastet ting rundt seg, forteller hun.

Sannsynligvis var tyven(e) først og fremst var på jakt etter penger. Det fant de ikke i boligen på Greverud.

– Vi har ikke noe penger liggende, men de fikk med seg en klokke, et smykkeskrin med flere smykker, bunadssølv og arveringer.

– Vemmelig følelse

DÅRLIG TID: Tyven eller tyvene hadde hastverk og rommene de var i så slik ut etterpå.

Å miste verdigjenstandene er ikke det viktigste, ifølge kvinnen.

– Tingene bryr jeg meg ikke noe om, men det er en vemmelig følelse å vite at noen at romstert rundt. Det føles ikke som mitt hjem lenger, for dette var en forferdelig opplevelse, forteller hun på telefon.

Det er redselen for at det skal skje igjen, og at hun aldri kan føle seg trygg, som plager henne.

– Jeg tenker veldig sterkt på det og er påpasselig hele tiden. Jeg er redd for at det skal skje igjen, sier hun skremt.

– Må ha fulgt med

Greverud-kvinnen tror tyvene har fulgt med i nabolaget før de slo til.

– Jeg tror det er en profesjonell bande på gang og at de hadde observert oss. En nabo har fortalt oss at hun observerte en mann med hette over hodet, løpe fra huset. Siden de slo til akkurat i den tiden vi var borte, kan det ikke være noe tvil om at de har fulgt med, sier hun.

Powered by Labrador CMS