NM i tennis

REPRESENTERTE OPPEGÅRD UNDER ÅRETS NM: Filippa Vale Frogner (16) fra Kolbotn og Jon William Karlstad (15) fra Greverud.

Jon William kom hjem fra NM med sølv og dobbel bronse

Jon William Karlstad (15) fra Greverud og Filippa Vale Frogner (16) fra Kolbotn representerte Oppegård i årets innendørs Norgesmesterskapet i tennis i Bergen.

Publisert

Årets innendørssesong for tennisspillere ble i år avsluttet med NM på Bergen Tennisarena (BTA)/Paradis TK i påsken.

FRA ÅRETS NM TIL GREVERUD : Jon William Karlstad (15) fra Greverud vant sølv og dobbel bronse i U16.

Jon William Karlstad stilte i alle tre klasser, single, double og mixdouble. Filippa Vale Frogner stilte i single og double. 

Jon William vant sølv og dobbel bronse i U16. Filippa fikk det vanskeligere i U19, der det er veldig tøft for førsteårs spillere å hevde seg.

Fikk skade under NM-oppkjøringen

Jon William representerte Norge i lag-EM i Frankrike i februar og har i Norge nådd finalen i de fire turneringene han har spilt i 2019.

Jon William vant også forrige NC som ble arrangert på BTA i høstferien.

Forventningene før NM var dermed veldig høye, men dessverre så hadde Jon William et overtråkk under NM-oppkjøringen og forberedelsene til NM ble dermed noe begrenset.

GODE PRESTASJONER: Jon William Karlstad (15) fra Greverud har prestert godt under årets NM i tennis.

Endte med bronse i single

Jon William var heldigvis lite plaget av skaden under turneringen, og vant relativt greie seire i de to første rundene.

I kvartfinalen møtte Jon William 3. seedet og Norges beste 2003-gutt, Henrik Lynum fra Ullern TK. Det ble en jevn og velspilt kamp som Jon William vant 6-1, 2-6, 7-5 etter ca 2,5 timers spill.

I semifinalen spilte ikke Jon William like godt og der ble det dessverre tap i en veldig jevn tresettskamp 6-7(5), 6-2 og 6-7(8) for Mathias Langaard fra Heming etter nesten 3 timers spill. Jon William endte med bronse etter tap i semifinalen i single. 

Sølvplass i double

I double spilte Jon William sammen med partner Kristoffer Dalbak fra Heming seg frem til finalen der det ble tap for 1. seedet Albert Porsmyr Hansen og Mathias Langaard med settsifrene 7-5, 4-6 og 7-10.

Jon William og partner Kristoffer Dalbak endte med sølv etter knepent tap i finalen i double.

I mixdouble spilte Jon William sammen med partner Olivia Kollandsrud fra NTK. 

GOD ERFARING: Filippa og Jon William vant jenteklassen og gutteklassen i Norges Cup på BTA i høstferien, samme arena som innendørs NM 2019 ble spilt på. 

Etter en enkel seier i første runde slo de ut 2. seedet Baltazar Wiger-Nordås fra Paradis TK og Ingrid Danevad fra Nesodden TK i kvartfinalen.

I semifinalen ble det tap for 3. seedet Kristin Bekken fra Stabekk TK og Ulrik Nordang fra Ullern TK.

Var godt forberedt inn mot NM 

Filippa hadde like før NM veldig gode prestasjoner og resultater i en internasjonal ITF-turnering på Malta, og var godt forberedt inn mot NM.

Filippa vant også jenteklassen i forrige NC som ble spilt på BTA i høstferien. 16-åringen fra Kolbotn, som er født i 2002, spiller førsteårs i klassen U19. Hun fikk en vanskelig trekning i både single og double.

I single tapte Filippa i en jevn og lang kamp som gikk til avgjørende sett. Filippa tok første sett 7-5 og tapte deretter 3-6 og 5-7 i de to neste settene for Mille Haagensen fra Golia TK.

Dette var en veldig jevn kamp som Filippa var nære på å vinne. Mille vant også i neste runde 6-0 og 6-0 før hun i semifinale tapte for norgesmester Sarina Reinertsen fra Heming TK. 

I double tapte Filippa og partner Jenny Gjøs fra NTK i første runde. 

Les også: Klare til å spre tennisglede

 

Powered by Labrador CMS