BOT (OG BEDRING?): Skal vi tro parkeringsselskapet som røkter Greverud senter, fikk Ian Kenworthy lastebil i løpet av besøket.

Med lastebil på Greverud senter?

Ian Kenworthy fikk seg overraskelse under sitt siste besøk på Greverud senter. Plutselig var han lastebil-eier.

I det siste har det vært skrevet om uheldige bilister som har klaget over «parkeringsbot» - eh: «kontrollsanksjon» som de mener er uriktig ilagt. Her om dagen var det min tur til å få en gul lapp på frontruten med beskjed om at jeg ikke hadde synlig lapp eller registrert gratisparkeringen. 

Jeg ble litt paff, for jeg visste jeg hadde registrert bilen i den riktige app, og bilens nummer kommer automatisk opp. Det var også rikelig tid igjen på snurrehjulet. 

Vel, litt irritert puttet jeg lappen i lommen og kjørte hjem. Da jeg tok frem lappen, så jeg at det nesten var mitt nummer som stod på den - bare én bokstav feil. Ble litt paff da jeg så beskrivelsen av bilen: Type Lastebil Merke «Scania Scania Vabis». 

Og jeg som hadde parkert en Skoda Octavia - den var jammen blitt stor på den korte tiden! 

GREVERUD SENTER: Hendelsen Kenworthy skriver om, skjedde her, på Greverud senter.

Fra de sakene som har vært oppe, vet vi jo at det er P-selskapet som har rett, så jeg får være glad at jeg kom inn i fellesgarasjen med høyde etter gammel Oppegård-standard, mens Scania Vabis har et førerhus ca 3,5 meter høyt. Godt jeg ikke ble stoppet på veien hjem for å ha kjørt uten lastebilsertifikat! 

SKRIVER PÅ OAVIS.NO: Ian Kenworthy skriver med ujevne mellomrom på oavis.no

Da jeg gikk ut av bilen, var det likevel tydelig en Octavia jeg hadde satt fra meg. 

Pussig.

Av hensyn til han som hadde registreringsnummeret på lappen sendte jeg inn en klage; han ville jo ikke kunne vite om gebyret, og ville nok få inkassovarsel, purregebyr og måtte bevise at han ikke hadde snodd lastebilen sin inn på øvre parkering på Greverud senter. Hadde han fått Scania Vabis'en inn der på en ledig plass, burde han jo fått et dyktighetsbevis. 

I klagen kom jeg nok til å antyde et besøk hos Specsavers, men det er vel fort gjort å ta feil av både bilnummer og ikke minst forveksle en Octavia stasjonsvogn med en "Scania Scania Vabis" lastebil? Bilen ble ifølge lappen også fotografert - kanskje kunstig intelligens kan transformere bilen til en lastebil på bildet? 

Med vennlig hilsen Ian W. Kenworthy

Powered by Labrador CMS