I KARANTENE: 30 personer er i karantene etter at en person tilknyttet Greverud skole har testet positivt på korona.

Koronasmitte ved Greverud skole

30 personer tilknyttet 6. trinn er satt i karantene.

Publisert

Søndag ettermiddag gikk kommunen og fortalte om et tilfelle av korona tilknyttet Greverud skole. 30 personer med tilknytning til 6. klasse ved skolen er satt i karantene.

– Alle berørte er informert og følges opp av kommunens smittesporingsteam. Undervisningen ved skolen for øvrig går som planlagt på gult nivå, skriver kommunen i nyhetsmeldingen.

Bekymret for smitteøkning

Søndag har også kommunen lagt ut en melding hvor kommuneoverlegen er svært bekymret for smitteutviklingen i kommunen.

Kommuneoverlegen forventer at alle innbyggere følger regjeringens råd om å unngå sosiale besøk og utsette innendørs fritids-, idretts-, og kulturaktiviteter til etter 19. januar.

Det er økt smitte av Covid-19 i Nordre Follo, flere tilfeller av ukjent smittevei, et smitteutbrudd på Langhus bo- og rehabiliteringssenter og et stort smitteutbrudd blant ungdommer i kommunen.

– Høyst usikker situasjon

– Det er viktig å understreke at utviklingen er svært alvorlig. Vi har nå et stort utbrudd tilknyttet Roald Amundsen videregående skole og vi har mange tilfeller der vi ikke klarer å finne ut hvor folk har blitt smittet. Dette øker risikoen for at smitten kan spre seg videre. Det er svært viktig at alle følger regjeringens sterke anbefalinger om å begrense aktiviteter og besøk innendørs de neste to ukene, sier kommuneoverlege Kerstin Myhrvold i nyhetsmeldingen.

Oppegård Avis omtalte smitteutbruddet ved Roald Amundsen vgs fredag.

Kerstin Myhrvold understreker i nyhetsmeldingen fra kommunen at dette ikke er tiden for å forsøke å finne smutthull i reglene. Situasjonen er høyst usikker og dermed alvorlig, og hovedbudskapet er at alle nå begrenser all sosial aktivitet og samvær.

– Vi er nå i gang med vaksinering av beboere på sykehjem og prioritert helsepersonell. Det er spesielt viktig at smitten ikke kommer inn på disse virksomhetene, da får vi ikke satt dose nummer to til korrekt tid og det vil være meget uheldig for vaksineringen, sier Myhrvold.

Powered by Labrador CMS