STÅR PÅ: Kjøpmann Øyvind Øvsthus og hans ansatte står på, selv om utbyggingen på Greverud krever sitt av butikken.

– Det er klart det er utfordrende

Utbyggingen på Greverud merkes på bunnlinjen hos Meny, men kjøpmann Øyvind Øvsthus har stor tro på fremtiden.

Publisert

I mai måned begynte gravearbeidene for det som skal bli nye GreverudTorget, og det merkes for de næringsdrivende på plassen, blant annet Meny-butikken.

– Det er klart at vi har merket at gravearbeidene har statet. Omsetningen har falt mer og mer gjennom graveperioden, og jeg legger ikke skjul på at det tidvis er svært utfordrende for oss, forteller kjøpmann Øyvind Øvsthus.

Merkes på bunnlinjen

De siste ukene har butikken hatt et tap på mellom to og tre hundre tusen kroner i uken, og antallet kunder har gått kraftig ned.

MYE SOM SKJER: – Utbyggingen vil bli bra for alle på sikt, men det merkes på omsetningen, sier Øvsthus.

– Et godt eksempel er i uken fra 4.-9. september. Da hadde vi 1400 færre kunder enn vanlig, noe som selvfølgelig er alvorlig for oss. Folk har faste handlevaner, og når det er utfordringer med parkeringene og disse handlevanene blir forstyrret, velger dessverre mange å handle i andre butikker, sier Øvsthus.

For det er spesielt parkeringsutfordringene som er de verste. Før gravingen startet var det åtti parkeringsplasser på området, mens det nå er rundt 30 plasser.

Les også: En smak av sommer fra Meny på Greverud

– En periode var vi nede i femten plasser foran butikken, men nå har vi heldigvis fått fylt ut litt mer på området, som gjør at situasjonen er litt enklere. Kundene våre har likevel vært flinke til å vise forståelse i situasjonen, og de synes synd på oss, forteller kjøpmannen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

HER GRAVES DET: Det hugges, hakkes, graves, fylles og bygges på GreverudTorget for tiden.

Roser kunder og ansatte

Øvsthus roser også sine ansatte, som har stått utrettelig på for kundene siden gravearbeidene startet.

– De har vært svært tålmodige og gjort sitt beste for kundene helt siden gravingen startet. Det er klart at vi forsøker å gjøre det beste vi kan for kundene våre i en slik periode, og vi kan ikke gjøre annet enn å gjøre det beste ut av situasjonen, sier Øvsthus, som også har måttet seg seg nødt til å se på bemanningen i butikken i perioden som den nå er inne i.

– Men noen permitteringer og nedbemanninger er det ikke snakk om, sier han.

Les også: Hedret for lang og tro tjeneste

STÅR PÅ: Kjøpmann Øyvind Øvsthus står på, selv om utbyggingen på Greverud krever sitt av butikken.

Jeg tror ikke at vi vil bli merket av tapet på sikt, for vi har svært lojale kunder som vet hva vi står for, og de kundene vi taper gjennom denne perioden, tror jeg ganske sikkert vil komme tilbake, sier Øvsthus.

Han ber folk se på handlemønsteret sitt i tiden som kommer.

– Det er jo fortsatt en stund til torget vil stå helt ferdig, for det blir først i 2019. Inntil da håper jeg at folk kan se litt på tidspunktene de handler på. Det er spesielt travelt på ettermiddagen på hverdagene.

Selv om det er litt bustete i forbindelse med byggingen, tror Øvsthus likevel på en lys fremtid for butikken på Greverud.

– Jeg tror selve utbyggingen blir veldig positivt for Greverud, for dette blir et flott nærsenter hvor folk kan samles, og jeg tror at dette vil føre til mange gode kvaliteter både for lokalbefolkningen og for oss som driver butikk her, sier Øvsthus, og legger til:

Les også: Meny frykter ikke Rema

STÅR PÅ: Kjøpmann Øyvind Øvsthus står på, selv om utbyggingen på Greverud krever sitt av butikken.

– Vi skal uansett, både i byggeperioden og etter, satse på det vi er kjente for og det lokalbefolkningen liker oss for, nemlig gode kvalitetsvarer, ferskvare, kunnskap om maten vi selger og den gode servicen, som er våre store satsningsområder, og så får vi håpe at byggeperioden vil forløpe seg så bra som det kan, avslutter han.

 

Powered by Labrador CMS