KVALITET FØRST: Ekteparet Tore og Turid Johnsen, og datteren Tina Larsen, ønsker velkommen til julehandel for de kvalitetsbevisste.

Gullgruven i utkanten

Hos Kolbotn Gull og Sølv glitrer det mot jul. Her er allikevel desember som alle andre måneder, med jevn flyt av kvalitetsbevisste kunder og fokus på fagkunnskap.

Publisert Sist oppdatert

– Men joda, vi merker jo et juletrøkk her også, forteller Tore Johnsen. Han og kona Turid driver Kolbotn Gull og Sølv, som ligger trygt plassert i utkanten av Kolbotn sentrum.

– Ja, her ligger vi godt, og det kommer vi til å fortsette med, åpner en oppstemt Tore Johnsen.

Mot jul preges kundegruppen deres av normalt godt voksne mennesker på utkikk etter kvalitet. Gjerne perler, og små og store diamantsmykker.

– Thomas Sabo sine ting, for eksempel. Han er jo helt rå på masse av disse tingene, forteller Johnsen.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Et helt annet prinsipp

FIKSES OG PUSSES: Det e rmange forberedelser både hos smykkeeiere og hos gullsmeden i disse førjulstider.

Tall fra 2016 viser at omsetningen for gullsmeder er dobbelt så høy i desember som gjennomsnittet i resten av året. Johnsen slutter seg ikke til dette, selv om det nok kan gjelde for kjeder med sine årlige, aggressive julekampanjer.

Les også: Dette ønsker vi oss til jul

– Nei, vi driver på et helt annet prinsipp. Da vi begynte her i -85, var de fleste gullsmeder hektet på det at årets første elleve måneder ikke gikk så bra, så var det desember som reddet dem.

NB! Saken fortsetter under bildet!

FERDIG! Damene gjør unna innpakningen som ved et trylleslag.

 

Stupte ned dørene

– Den gang var det slik at folk stupte ned dørene i siste liten. De tre første årene hos oss var det kø utenfor da vi åpnet dørene klokken ni om morgenen på juleaften, minnes han lattermild og fortsetter:

– Enkelte kom omtrent rett fra julebord og satt smådrita utenfor her og ventet på at vi skulle åpne, ler han.

Les også: Ja, vi handler julegavene lokalt

– I dag er det ikke slik lenger. Folk har blitt mye flinkere til å handle i god tid. Vi har som prinsipp å leve av butikken hele året, og gå i overskudd fra januar til og med desember, understreker han.

Kvalitet

Tore Johnsen tilbringer mye tid på verkstedet, og han legger flid i sitt håndverk.

MYE JOBB: Det er travle tider hos den lokale gullsmeden, men det elsker de!

– Det kan komme innom unge mennesker som har arvet et smykke etter mormor, et smykke med stor affeksjonsverdi som trenger reparasjon. Dette kan gjerne koste litt, men kunden blir alltid forbausende fornøyd. Smykkene kan jo gjerne være 50 år gamle, men de holder høy kvalitet. Ordentlig norsk håndverk, sånn som vi leverer her i dag, sier Johnsen.

NB! Saken fortsetter under bildet!

– Vet aldri hva du får

Johnsen illustrerer gladelig hvilken betydelig forskjell det kan være på norsk kvalitetshåndverk og samlebåndsvarer fra «det fjerne østen».

KVALITET FØRST: Ekteparet Tore og Turid Johnsen, og datteren Tina Larsen, ønsker velkommen til julehandel for de kvalitetsbevisste.

– Fire år gamle smykker fra en gullsmedkjede hvor smykkene produseres i Kina, kan være langt mer slitte. Kjeder kan reklamere med at smykkene er i 9 karat gull, da vet du jo at du får mindre innhold gull og mer av noe annet, men det står aldri noe om hva dette andre er.

Les også: Ja, vi elsker tidlig julehandel

– Ergo så kan du risikere å betale omtrent samme pris for 9 karat hos kjedene, som du betaler for 14 eller 18 karat her hos oss, forteller Johnsen og mer enn antyder at pris er noe man absolutt bør vektlegge i julegavehandelen. Ihvertfall hvis man vil legge kvalitet som vedvarer under juletreet.

 

Powered by Labrador CMS