FØRSTEPLASS: Marianne Müller fra Tårnåsen, er en av to regissører bak animasjonsfilmene "Kroppen min eier jeg", som ble vist på NRK Super 6.-8. november i forbindelse med kanalens temauke: overgrep. Filmene er allerede brukt i undervisningssammenheng på blant annet Tårnåsen skole, 4. trinn.

Gull til Kroppen min eier Jeg

– Jeg håper Gullruten inspirerer helsesøstre og lærere til å ta i bruk dette viktige materialet, sier regissør Marianne Müller.

I helgen ble den prestisjefylte Gullruten utdelt i Bergen, og Oppegård var sterkt representert med blant andre:

Helene Olafsen var nominert til publikumsprisen (prisen gikk til Nicolay Ramm), Familieekspedisjonen for beste reality med blant andre familien Hasfjord-Lia fra Sofiemyr (prisen gikk til Ramm og Tørnquist redder Norge), og Marianne Müller fra Tårnåsen fra Bivrost Film med kollega Trond Jacobsen som står bak animasjonsserien Kroppen min eier Jeg. 

Les også: Lærerikt og kleint

– Det var veldig gøy, sier regissøren som kom hjem fra Bergen i går kveld. 

Saken fortsetter under bildet. 

– Viktig at helsesøstre og lærere bruker materialet

GODE SOM GULL: Her står Gullruten-vinnerne Christoffer Alve (NRK), Joakim Vedeler (NRK), Clara Penzo-Fasting - hovedrolleinnehaver i "Ikke din skyld", regissør fra samme serie (NRK) Tonje Voreland, Trond Jacobsen fra Bivrost film og Marianne Müller.

Sistnevnte produserte sammen med kollega Trond Jacobsen fire animasjonsfilmer til NRK i forbindelse med deres Temadager om overgrep - og det var nettopp NRKs temadager som vant Gullruten for Beste barne- eller ungdomsprogram. 

Filmene handler blant annet om hvordan barn kan gjenkjenne seksuelle overgrep, og hvordan de kan si i fra til voksne. 

– Det som er viktig for meg nå, er å bruke oppmerksomheten rundt Gullruten til å spre budskapet: helsesøstre, barnehagelærere og lærere må gå inn på Redd Barna sine sider og laste ned veilederen, og vise filmene i undervisning og samtaler, oppfordrer Marianne Müller. 

Her finner du alt materiale, filmer og veiledningsbrosjyrer.

Filmene kan du se direkte fra NRK Super sine nettsider.

Saken fortsetter under bildet. 

VIKTIG INFORMASJON: De fire filmene viser hvordan barn kan gjenkjenne og si i fra om seksuelle overgrep, og Marianne Müller håper så mange som mulig - spesielt helsesøstre og lærere - vil laste ned og vise filmene for barna. 

Lastet ned av tusen skoler - men mange mangler

Veilederen er lastet ned av mer enn 1000 skoler i Norge.

– Vi anbefaler at barn fra fem til ti år får se alle filmene, fordi hver film forteller om overgrep fra ulike og viktige vinkler, og at lærere som vil snakke med barna om tematikken og filmene kan laste ned samtaleveilederen fra Redd Barnas hjemmesider, sier hun. 

Filmene ble vist på NRK Super i fjor høst, og de er nominert til prisen Prix Jeunesse, som arrangeres 25.-30. mai i Munchen i Tyksland. 

Les også: Anerkjennelse i verdensklasse

FØRSTEPLASS: Marianne Müller fra Tårnåsen, er en av to regissører bak animasjonsfilmene "Kroppen min eier jeg", som ble vist på NRK Super 6.-8. november i forbindelse med kanalens temauke: overgrep. Filmene er allerede brukt i undervisningssammenheng på blant annet Tårnåsen skole, 4. trinn.

– Det er viktig å vise at det er mulig å lage engasjerende TV om vanskelige tema, som seksuelle overgrep. Barn trenger kunnskapen, og det er de voksne som må sørge for å dele den, avslutter Müller. 

Powered by Labrador CMS