Våren i Oppegård

EKSPERTER: Sølvi Nyhus (t.v.) og Marina Iren Tunstad gjør suksess med interiørbutikken «det gledes» på Tårnåsen senter. Her gir de deg gode tips til å skape den perfekte uteplassen.

Grepene til det perfekte uterommet

Usikker på hvordan du skal innrede det ute? Her får du tipsene fra lokale eksperter.

Publisert

Tidligere i år gikk venninnene Marina Iren Tunstad og Sølvi Nyhus sammen og skapte interiørbutikken «det gledes» på Tårnåsen senter. Tunstad drev tidligere butikken fra sin egen kjeller på Tårnåsen.

På spørsmål fra Oppegård Avis gir de to interørekspertene sine beste tips til hvordan du kan gjøre det fint på uteplassen din.

Les også: Her er årets hagetrender!

• Et godt tips til uteområdene er å skape soner ute på samme måte som inne. Finn ulike soner for grill/kjøkkenhjørne, lounge-område, spiseområde og for lek og moro. Kartlegg solforholdene før du deler inn i soner.

SKAPER STEMNING: Kurver, puter, planter og fakkelbokser. Alt er gode alternativer som kan brukes på uteplassen hjemme.

• Tenk varige materialer på tekstiler og møbler, som passer vårt nordiske klima. Møblene må tåle en regnskur og det kan lønne seg å investere i møbler som varer lenge. Teakmøbler kan for eksempel vare i over 20 år, og blir vakrere med årene. Tekstiler lønner det seg også å tenke på. Undersøk at tekstilene tåler sol, og ikke blir bleket etter kort tids bruk.

• Vårt klima er uforutsigbart, og etter en lang vinter ønsker vi å benytte så mye tid som mulig ute. Det er en god investering å bygge en utestue, drivhus eller pergola. Da kan utemøblene og tekstilene stå ute hele sesongen uten frykt for regnskurer, og middagen kan spises utendørs selv om det duskregner.

 

SPRITER OPP: Blomsterkasser finnes i mange farger og fasonger.

• Ved valg av utemøbler er det også fint å gjennomføre en stil som står til huset, og gjerne interiøret, slik at inne- og utesone harmonerer.

• Velg gjerne noen planter som er vintergrønne, og som kan lyse opp om vinteren. Bambus er et flott alternativ som trives i vårt hardføre klima. Velg flere sorter planter i samme kasse. Det må ikke nødvendigvis være blomster på plantene. Grønne vekster i forskjellige nyanser kan være veldig stilfullt. Rådfør deg gjerne med en hageekspert.

• Kurver til oppbevaring av pledd og puter – gjerne med hanker for enkel flytting. Om du ikke har en utestue eller et drivhus, kan du skaffe deg putekasser og oppbevaring ute, slik at jobben med å rydde puter og tekstiler bort blir enkel.

FARGERIKT: Hva med et lite appelsintre i hagen?

• For å skape soner ute, er ulike skillevegger og plantekasser flotte alternativer. Disse kan bygges i høyden, slik at plantene kommer i forskjellige høyder og nivåer.

• For å skape den rette stemningen er det lurt å finne lune områder. Sett frem uteovner og legg opp elektrisitet til høyttalere og utebelysning. Da er alt lagt til rette for lange flotte sommerkvelder. Når alle lykter og fakler er tent, og teppene hentes frem, er det bare å nyte sommernatten.

Les også: Inviterer alle til å prøve padling på Kolbotnvannet

Powered by Labrador CMS