SKREKKELIG SKØY: Høivik viser fram noen av rekvisittene som skal rigges på fredag og lørdag. – På syv år har vi aldri hatt noen ulykker! Sier han.

Grusomt gøy i år også!

Gjør deg klar for årets skumleste skogstur! På lørdag arrangerer fedrene på Sofiemyr Halloween-løype for åttende gang.

Publisert

Lørdag 4. november skal den lille skogsstien bak ishockeybanen på Sofiemyr fylles med skrekk og gru i anledning allehelgensaften... Det er fedrene i nabolaget i Jonas Lies vei på Sofiemyr som for åttende gang har gått sammen og jobbet i ukesvis for å klargjøre alt som skal skremme denne lørdagskvelden.

Fire arbeidsuker

– Det er lagt ned minst fire hele frivillige arbeidsuker på denne prosjektet. Det er vi fedrene i nabolaget som gjør dette for moro skyld; mest for barna vår, men litt for vår egen del, også!
Det er jo gøy å holde på med dette, sier Fredrik Ahlstrøm, initiativtaker til prosjektet.

Les også: May the Force be with you!

Ahlstrøm jobber mye alene på kveldene for at dette skal gå i boks. Og i fjor ga det virkelig resultater!

– I fjor var det helt vilt, da hadde vi over 800 besøkende! Vi tviler på at vi kommer til å toppe det i år, for vi har ikke hatt like mye tid. Det blir mye av det samme som tidligere, men noe nytt blir det selvfølgelig! Sier Ahlstrøm.

Det spøker for løypen 

Men selv om det er morsomt å arrangere en grøsser-safari som dette, kreves det mye jobb og penger. Nå som hovedgrunnen til det hele, barna, snart ikke er interessert i å være med lenger, spøker det også for løypen...

Les også: Årest juleforestilling: – Dette blir magisk!

– Nå som mine barn begynner å miste interessen, kommer heller ikke jeg til å holde på så mye lenger. Vi gir oss når det er tiårs-jubileum, sier Ahlstrøm.

MANNEN BAK: Fredrik Ahlstrøm, en av fedrene i Jonas Lies vei, og initiativtakeren bak Halloween-løypen.

NB: Saken fortsetter under bildet. 

Skrekk og gru!

Noe av det du skal få oppleve denne lørdagskvelden, er blant annet en enorm hodeskalle, en flaggermus med et vingespenn på fire meter, en zombie-kirkegård, nøkken, motorsagmannen, og en veldig livaktig togtunnel. En annen far i gruppen, Ole Nicolay Høivik, har tatt Oavis med på runden før det hele rigges opp.

– Man må kunne unne seg litt moro, sier han når vi er ved veis ende.

Les også: Hvem eier denne mystiske bilen? 

NOE ANNERLEDES: Her er Ole Nicolay Høivik i en noe annerledes mundur! Fra fjorårets feiring.

– Det blir mye av det som har vært årene før, men et av de nye tilskuddene er flere meter selvlysende vaiere som gir en tredemisjonal effekt, og gir illusjon av store objekter i luften.

NB: Saken fortsetter under bildet. 

Fri fra jobb

Høivik forklarer at alt rigges samme helg, for de tør ikke la noe stå «uvoktet» i lengre tid.

– Vi er faktisk fire fedre som tar fri fra jobben på fredag kun for å rigge til løypen! På lørdag står vi på fra morgen til kveld, og på søndag skal alt rigges ned igjen... Det er en slitsom helg, men så er det jo morsomt óg!

STARTEN PÅ DET HELE: Her begynner løypen, ved ishockeybanen på Sofiemyr. Gru deg!

Les også: Fredsforkjemperen Robert Mood

Røykmaskiner, strobelys, lysspotter, kompressorer med luft samt et stort antall ulike effekter, i tillegg til kreative kostymer og flott skuespill, har gjort denne festen til suksess.

NB: Saken fortsetter under bildet. 

Tusen pølser

– Vi gjør det jo hovedsakelig for nabolaget, men nå har det jo blitt så stort at det komer folk fra hele kommunen! Vi gjør dette for moro skyld, ikke for pengene, og derfor er det hele gratis. Men det betyr at det går mye fra våre egne lommer, så vi blir glad hvis tiggeren i skogen får noen slanter. Heldigvis har Rema 1000 sponset oss med pølser og brus! I starten hadde vi to hundre pølser, nå er vi oppe i tusen!

Les også: Gratulerer med Frivillighetsprisen, Helle!

Kle deg ut og kle deg godt

Apropos tusen pølser; det kan komme mye folk, og derfor må man nærmest gå i kollonne gjennom skogen. Man står og venter på sin tur (mens man kan spise pølser), så sørg for å kle deg godt. Møt opp ved ishockeybanen på Sofiemyr nå på lørdag klokken 18 hvis du har/er barn, eller kom klokken 20 hvis du er av den tøffere typen... I tillegg til å kle deg godt, må du huske å kle deg ut! Vel grøss!

Løypen arrangeres for åttende år på rad av fedrene i Jonas Lies vei på Sofiemyr lørdag 4. november klokken 18.00 - 21.00. Arrangementet er gratis - alt er dugnadsbasert. Det deles ut gratis pølser og brus på ishockeybanen. Det er lagt opp til to løyper: de minste bør velge den første som begynner kl. 18. Den skumlere delen er for de eldre, eller veldig modige barn, begynner ca. klokken 20.

Til slutt er du vel nysgjerrig på hvor fett dette er? Sjekk denne bildekarusellen med tilbakeblikk fra festen de to siste årene!

Powered by Labrador CMS