TOMMEL OPP: Halvor Stormoen hadde grunn til så smile mandag. Etter mange års kamp har Solbråtan endelig fått sitt stedsnavnskilt.

Endelig kom skiltet

Snart åtte år er gått siden Halvor Stormoen gikk ut i lokalavisen og påpekte at Solbråtan måtte få blått stedsnavnskilt.

Publisert

Du har kanskje lagt merke til skiltene med svart plast langs Skiveien? Mandag ble de avduket.

– Stolthet, ansvarsfølelse og identitet er stikkordene for hvorfor dette dette skiltet må opp, i tillegg til utviklingen. I min barndom og oppvekst var det ingen tvil om skillet mellom Kolbotn, Solbråtan og Myrvoll, sa Stormoen til lokalavisen i august 2013.

Lokal tilhørighet

Siden har det blitt mange møter, brev og telefonsamtaler om skiltingen av Solbråtan.

DEN GANG DA: 15. august 2013 gikk Halvor Stormoen ut i Oppegård Avis. Det skulle ta nesten åtte år å få skiltene på plass.

– Det har fortsatt tatt tid, men heldigvis kom det endringer i systemet da mye av administrasjonen ble flyttet fra Statens vegvesen og over til Viken. Da kom også vår nye ordfører Hanne på banen. Jeg tror hun knapt hadde vært i stolen en måned før hun engasjerte seg i saken, sier Halvor Stormoen.

For Halvor Stormoen er stedsnavnet og kampen for skiltingen noe mer enn bare et skilt.

– Det handler om tilhørighet. Jeg er også med i styringsgruppen for det som heter Samskapende kommune. Det er basert på at vi skal ha lokalt engasjement og lokal medvirkning. Hele identiteten tilknyttet dette er viktig for hele kommunen.

– Jeg tror vi skal lete etter flere grep som kan løfte den lokale identiteten og stoltheten, sier Halvor Stormoen, som understreker at alt arbeidet han har gjort har vært i regi med velforeningen på Solbråtan.

Avduket mandag

Mandag formiddag hadde ordfører Hanne Opdan invitert Stormoen til høytidelig avduking av Solbråtan-skiltet. Av praktiske og trafikale hensyn ble seremonien lagt til skiltet i sør på grensen mot Myrvoll.

FJERNET PLASTEN: Halvor Stormoen holdt gardintrappen mens ordfører Hanne Opdan fjernet plasten over de nye skiltene.

Fra gammelt av har det vært to velforeninger på Solbråtan. Halvor Stormoen forteller at nå er arbeidet i gang med å slo de to foreningene sammen.

– Fra gammelt av hadde velforeningene viktige funksjoner for eksempel knytte til vedlikehold av private veier. I dag er profilen noe annerledes. Nå er vi i gang med vedtektsendringer for å slå foreningene sammen til én kraftig stemme for hele Solbråtan, sier Stormoen.

Ordfører Hanne Opdan roser det lokale engasjementet til Stormoen og velforeningen.

– Dette var en av de første saken jeg engasjerte meg i, men det krevde også noe av kommunen med å lage en skiltplan. Deretter fikk vi det i gjennom hos fylkeskommunen, sier Hanne Opdan, som deretter gikk til toppen av stigen og fjernet plasten.

Ga ikke opp

Halvor Stormoen sier det er vanskelig å anslå hvor mye tid han har brukt på saken om skiltingen av Solbråtan.

– Til både kommune, vegvesen og andre har det sikkert blitt sendt bortimot 20 brev.

Hanne Opdan sier hun fikk nedslående beskjed da hun ville engasjere seg i saken om skiltingen av Solbråtan.

– Jeg fikk beskjed at det kunne jeg bare glemme. Det var ikke noe vits i å sende inn, og det hadde vært forsøkt før i Oppegård kommune. Mitt utgangspunkt at nå er vi en ny, stor kommune. Der betyr identitet mye. Derfor er jeg ekstra glad for at skiltingen gikk gjennom, sier Hanne Opdan.

Her kan du se video fra avdukingen av Solbråtan-skiltet:

Powered by Labrador CMS