STENGER BURET: Sondre Indseth er klar for landslaget G15. Det er også Niklas Gjerde og Victoria Neverdal.

Tre spillere tatt ut på landslaget

Victoria Neverdal, Sondre Indseth og Niklas Gjerde spiller til daglig for Kolbotn. Nå er de også med i landslagstallen for G15 og J15.

De tre Kolbotn-spillerne har virkelig markert seg i håndballen. Victoria Neverdal, Sondre Indseth og Niklas Gjerde har kommet et hakk videre mot realisering av drømmen om en dag å bære det norske flagget på brystet. Nå skal også alle tre begynne på WANG toppidrettsgymnas til høsten.

Det har vært tre samlinger så langt for guttelandslagskandidater denne sesongen.  Gjerde har vært med på de to siste, Indseth på alle tre.

– I oktober i fjor kom innkallingen til første regionale landslagsamling. Landslagstrenerene kom på to av samlingene. Også under Bylagsturneringen som var 28. feb til 1. mars var landslagstrenerne der. Der følte jeg at jeg fikk vist meg godt frem, sier Indseth.

Også Neverdal hat deltatt både i Bylagsturneringen og på landslagssamling. 

I SKUDDET: Victoria Neverdal er virkelig i skuddet om dagen.

 – Jeg har vært med på flere regionale spillerutviklingstiltak de siste årene. I begynnelsen av mars i år var jeg med på Bylagsturneringen i Stavanger hvor vi spilte mot lag med svært høyt nivå fra hele Norge, sier Neverdal. 

Før jul ble hun innkalt til den første jentelandslagssamlingen som varte i fire dager. 

– Det var kjempegøy og veldig motiverende å være med på denne samlingen. 

Motivasjon

Alle tre har ambisjoner om å nå så langt de klarer inne håndballen, men det krever innsats, motivasjon og mye trening. I tillegg hjelper det godt med gode lagkamerater.

FOKUSERT: Sondre holder fokus på banen.

– Det som er viktig for meg er å ha et godt lag som gir meg den treningen jeg trenger når jeg står i mål. Og all teknikktreningen jeg legger inn på egenhånd er viktig, sier Indset, som er målvakt.

Målet for alle tre er å komme så langt som mulig, og uttakene til landslaget har gitt ekstra motivasjon.

– Det er viktig å være motivert, og å ha det gøy. Jeg synes håndball er skikkelig gøy å holde på med. Jeg har trent mye over mange år, og er veldig glad for at det har gitt positive resultater. Det å bli tatt ut motiverer meg til å fortsette treningen, sier Gjerde. 

Godt utgangspunkt

LAR SEG IKKE STOPPE: Niklas Gjerde satser på håndballen.

Til høsten starter Indseth Neverdal og Gjerde på WANG Toppidrettsgymnas, noe som gir de muligheter til å satse videre på det de liker best. 

– Det hadde vært utrolig gøy å ha det norske flagget bakpå drakta. Å begynne på WANG gir meg et godt utgangspunkt til å satse videre, sier Neverdal.

Det er Gjerde og Indseth enige i. 

– En karriere som håndballspiller er den store drømmen. Jeg håper at utdanning og trening på WANG kan løfte meg til et nytt nivå, sier Gjerde.

Ifølge Indseth tar WANG kun inn åtte til ti gutter inn hvert år.

– Å komme inn der ga meg motivasjon til å fortsette med håndball i mange år fremover. Jeg satser håndball, og det skal jeg gjøre så lenge jeg kan, selv om det er vanskelig å planlegge veien videre, for det dukker opp ting hele tiden. Først skal jeg prøve å komme meg til en klubb i eliteserien (Rema-1000 ligaen), og når jeg har klart det skal jeg prøve å komme meg til Tyskland og spille i den tyske ligaen Bundesliga.
Og så er det en drøm å få spille for det norske herrelandslaget, men om det skjer så skjer det ikke før om mange år, sier Indseth.

Powered by Labrador CMS