BANENS BESTE: Stine Westby leverte varene da kampen sto på vippen!

Håndballtalent på banen

Stine Hansen Westby var en viktig brikke i OIs seier mot Stranda IL i forrige ukes Bringserie-runde.

Publisert

Stine Hansen Westby markerte seg på banen i helgens Bringserie-runde i ØGI, da hun kom inn på fra benken da kampen mot Stranda sto på vippen.

Hennes bidrag gjorde at OI J16 kunne spasere til en suveren seier over gjestene foran en stappfull tribune i Østre Greverudhall. Hun gjorde definitivt et godt innhopp!

Det var nummer 32 (målvakt), Marthe Gokshol som ble kåret til banens beste etter kampslutt. Hun gjorde en rekke viktige redninger, og slapp inn kun 14 mål i første kamp. OI-jentene ville sluppet inn flere baklengs uten henne. Det er det ikke noe som helst tvil om. Vi beundrer dine keeperferdigheter!

Endret seg

Men sin lagkamerat, Stine Hansen Westby, med nummer 14 på ryggtavla, gjorde spesielt inntrykk da hun ble byttet inn i pausen. Kampbildet endret seg med en gang.

Hun sto til slutt for fire mål, men ingen målgivende pasninger. Hun satt inn både 19-11, 20-11 og 21-11 scoringer i en overlegen periode for hjemmelaget. Det var en nytelse å se på! Det var ingen vei tilbake for Stranda som scoret kun tre mål til etter det.

KOMMER FLYVENDE INN I MÅLFELTET: Stine Westby klinket til med en vidunderlig scoring

På benken

Enhver trener er nødt til å ta vanskelige avgjørelse. Laguttaket er aldri lett. Hva mente Westby om det?

– Det er aldri lett for en trener å ta ut et lag. Derfor respekterer jeg de valgene han (Guttormsen) tar. I dag var jeg på benken til å begynne med, og sånn er det bare, sier Westby.

Valget til Guttormsen så ut som et taktisk godt valg, ettersom Westby spilte en nøkkelrolle i å bryte opp et tett oppgjør. Det er derfor du er håndballtrener og ikke oss!

Westby tilføyer at OI J16 er et lag med flere gode og dyktige spillere. Derfor kan selv de beste lett havne utenfor laguttaket på kampdager.

Kronglete

Westby hadde også en tydelig mening om hvordan laget framsto i de første fem minutttene av kampen mot Stranda.

– Vi kom litt kronglete i gang, og forsvarsspillet var ikke godt nok dessverre. Vi manglet også litt flyt i angrepsspillet vårt i tidlig fase, sier hun.

HER DISKUTERES DET TAKTIKK: OI-jentene og lagkaptein Stine Westby bruker de siste sekundene før andreomgang på å diskutere kampplanen

Og det har hun full rett i. Kampbildet så trist ut etter kun fem minutters spill. Stranda herjet med Oppegård-jentene tidlig i kampen. Men OI reiste seg, og banket inn flere mål med hjelp av Westby spesielt etter pausen. Fantastisk laginnsats dere!

Overpresterte?

Hun innrømmer at hun overpresterte på søndag.

– Jeg fikk satt inn en del mål i dag. Men jeg spilte bedre en jeg vanligvis gjør, sier Westby.

Eiril fra KIL tok NM-sølv

Westby er uansett et talent å få øynene opp for i årene fremover. Det var mange gode prestasjoner av OI-jentene, men Westby var helt klart best. Vi gleder oss til å se hvordan du utvikler deg videre i din håndballkarriere!

Tap

I den andre kampen spilte Oppegård mot et godt Bodø lag. Men kampen endte dessverre med tap. Stine Westby ble satt igjen på benken, og ble byttet inn tidligere i denne kampen. Det ble ingen mål på Westby i dette oppgjøret. Og tap ble det.