UTE: MDG og Hans Martin Enger (t.h.) var lenge med i samtalene om samarbeid. Nå er de skjøvet ut til siden etter at Høyre og Arbeiderpartiet har funnet sammen. Dette bildet er fra partienes valgvake i Oppegård rådhus sist mandag.

– En trist dag for Nordre Follo

Samarbeidet mellom Høyre og Arbeiderpartiet setter MDG og Hans Martin Enger på sidelinjen.

Publisert

Sent torsdag kveld kom nyheten om at Høyre og Arbeiderpartiet har funnet sammen, og har inngått en intensjonsavtale om samarbeid. Dette innebærer at Thomas Sjøvold blir ordfører og Hanne Opdan varaordfører. 

Kommentarene på den oppsiktsvekkende nyhetene har ikke latt vente på seg.

– Fryktelig lei meg

Miljøpartiet De Grønnes ordførerkandidat Hans Martin Enger har publisert følgende på Facebook samtidig som han dele nyhetssaken til Oppegård Avis: 

– Når disse to vil styre sammen er det ikke mye man får gjort. Det er en trist dag for Nordre Follo, for miljøet og for framtidsoptimisme. Jeg er fryktelig lei meg overfor alle som har stemt på oss. Men jeg skal spare litt skuffelse til mandag, de sier de bestemmer seg endelig da. 

Arbeiderpartiet og Høyre sier i pressemeldingen at de tar sikte på å komme i mål med en endelig avtale mandag kveld. 

Sentrumspartiene: – Skuffende

Gruppelederne i Venstre, Sp og KrF, Camilla Hille, Tor Anders Østby og Simen Bondevik har sendt ut en felles reaksjon på samarbeidet. De tre sentrumspartiene besluttet etter valget å gå sammen i forhandlingene som en sentrumsblokk med 7 representanter.

– Vi registrerer at Ap velger å gå til Høyre fremfor å forsøke en grønn løsning med sentrumspartiene. Det er skuffende.

– Vi forsøkte å bidra konstruktivt til en løsning, men Ap avsluttet sonderingene og gikk til Høyre som har vært deres motstander i valgkampen.

– Vi er skuffet over at ingen sentrumspartier nå er i posisjon, etter et tydelig signal fra velgerne om en grønn politikk. Vi er redd sosiale og klimavennlige verdisaker vil komme i baksetet i en slik konstellasjon det nå legges opp til, sier de i uttalelsen. 

Oppegård Avis oppdaterer saken

Powered by Labrador CMS