GOD TONE: Ordførerkandidatene Thomas Sjøvold (t.v.), Hanne Opdan og Hans Martin Enger hadde mye å snakke om på valgvaken i Oppegård rådhus.
GOD TONE: Ordførerkandidatene Thomas Sjøvold (t.v.), Hanne Opdan og Hans Martin Enger hadde mye å snakke om på valgvaken i Oppegård rådhus.

Sp og MDG vant valget - Høyre mistet flest velgere i Nordre Follo

Tirsdag klokken 12 har Arbeiderpartiet invitert nesten alle partier til forhandlingsmøte.

Publisert

De ventet og ventet. Lokalpolitikerne på valgvake i Oppegård rådhus hadde nesten fått inn alle resultatene. Like etter klokken 01 natt til tirsdag kom resultatene fra de to siste kretsene, Greverud og Hellerasten. Slik ser det endelige valgresultatet ut i Nordre Follo: 


Høyre var lenge nede på under 28 prosent, men kjempet seg opp igjen etter stemmene fra kretsene i Oppegård. Thomas Sjøvold avventet å invitere til forhandlingssamtaler med andre partier.

<span style="font-size: 1.3rem;">Kilde: valgresultat.no</span>
Kilde: valgresultat.no

Det gjorde ikke Hanne Opdan og Arbeiderpartiet. I løpet av valgvaken i rådhuset ble det klart at Arbiederpartiet har invitert samtlige partier unntatt Høyre, Frp og Liberalistene til forhandlingsmøte allerede tirsdag. 

Nåværende Ski-ordfører Hanne Opdan er optimist foran møtet. 

– Jeg tror ikke noe er klart i morgen. Jeg gleder meg til samtalene og håper at vi som har samarbeidet i Ski kan fortsette dette inn i Nordre Follo, sa Opdan. 

Arbeiderpartiet måtte selv tåle en tilbakegang og endte til slutt opp med 23,6 prosent av stemmene i Nordre Follo. 

MDG ble tidlig utropt som valgets vinner. Til slutt endte partiet med ordførerkandidat Hans Martin Enger på 10 prosent av stemmene. Enger og følget hans kom til rådhuset fra den nasjonale valgvaken i Oslo. 

– Det var en festaften. Nå er vi veldig spente på det endelige resultatet lokalt. Vi var sammen med Oslo hvor de gjør noe som er helt historisk. Det er utrolig motiverende å se hvordan man kan gå til valg på radikal miljøpolitikk, og så gjennomføre det. Motivert av det som har skjedd i Oslo, er vi klare for å ta store grep i miljøpolitikken i Nordre Follo også. sa Hans Martin Enger, mens de siste resultatene tikket inn. 

Senterpartiet ble en vinner over store deler av landet, og slik endte det også i Nordre Follo. Partiet endte med 7,2 prosent av stemmene, og får tre mandater inn i kommunestyret. Dette er likt med Venstre, som gjorde et identisk valg som for fire år siden. Partiets Camilla Edi Hille har vært varaordfører i Ski de siste fire årene. De kommende forhandlingene ville avgjøre om hun fortsetter i den posisjonen. 

Det nye kommunestyret i Nordre Follo skal bestå av 47 representanter. Slik blir fordelingen mellom partiene:

(Kilde: valgresultat.no)
(Kilde: valgresultat.no)
Powered by Labrador CMS