MARKERING: Torsdag klokken 20.30 blir det en sterk markering for fred foran Kolben.
MARKERING: Torsdag klokken 20.30 blir det en sterk markering for fred foran Kolben.

Lysmarkering for fred

Torsdag klokken 20.30 oppfordres du til å delta på en lysmarkering for fred og mot krig på Jan Baalsruds plass.

Publisert

Mange av kommunens innbyggere er direkte involvert i krigen, med familiemedlemmer og nære venner i Ukraina og i Russland. Nå har varaordfører, bibliotekar og medmenneske Hans Martin Enger tatt initiativet til en makering mot det grusomme angrepet på Ukraina.

– Vi kan føle oss maktesløse og det er mye vi ikke får gjort noe med. Men det er i hvert fall tre ting vi alle kan gjøre: Vi kan bidra til trygghet og omsorg for dem som trenger det i lokalsamfunnet vårt, vi kan bidra økonomisk til det omfattende hjelpearbeidet som gjøres i og omkring Ukraina, og vi kan ta til gater, torg og sosiale medier for å vise solidaritet, sier Enger.

Se mer her: https://www.facebook.com/events/651556599446847

Sterkt program

Han tar til orde for et sterkt engasjement for ofrene i Ukraina, men også i andre kriser.

– Andre kriger og flyktningkriser er ikke mindre ille fordi de skjer utenfor Europa. Jeg håper den solidariteten som vises nå, også kan skape et fornyet engasjement for mennesker som rammes av alle andre kriger og kriser, og et fornyet engasjement for å ta vare på mennesker med flyktningbakgrunn i lokalsamfunnet vårt, sier han engasjert.

Programmet er i skrivende stund fortsatt under arbeid, men det er allerede et knippe sterke bidragsytere på plass.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått med oss ordfører Hanne Opdan, Høyres Thomas Sjøvold og norsk-ukrainer Mariya Simon. Simon er sterkt engasjert i kampen for sitt land og vil garantert bidra med sterke inntrykk. Vi jobber i tillegg med å få på plass musikalske bidrag til markeringen.

LYS FOR FRED: Initiativtager Hans Martin Enger har blant annet fått med seg ordfører Hanne Opdan for å markere støtte til ofrene i Ukraina.
LYS FOR FRED: Initiativtager Hans Martin Enger har blant annet fått med seg ordfører Hanne Opdan for å markere støtte til ofrene i Ukraina.

Krav om fred

Oppfordringen til innbyggerne i Oppegård og resten av Nordre Follo er enkel.

– Alle som ønsker å vise solidaritet med dem som rammes av krigen, og motstand mot dem som er ansvarlige for den er velkomne. Vi møtes på Jan Baalsruds plass for å tenne lys og markere vårt krav om fred og trygghet for mennesker som rammes av krigen i Ukraina, sier Enger til Oppegård Avis.

Han legger også til at arrangementet er tverrpolitisk og kommer som et frivillig initiativ.

Praktisk informasjon:

* Ta med egen lyskilde: fakkel, lommelykt, lykt på mobil e.l.

Det blir appeller ved:

* Norsk-ukrainer Mariya Simon, bosatt på Myrvoll.

* Hanne Opdan, ordfører Nordre Follo

* Thomas Sjøvold, gruppenestleder Nordre Follo Høyre

NB: For en ukes tid siden publiserte Dagbladet en sterk kronikk fra Mariya Simon. Kronikken kan leses her.

Powered by Labrador CMS