FORT VENNER: Det tok ikke lange tiden før Eivind ble god venn med de nye hønene.

Stor stas da Hareveien barnehage fikk høner

Uken startet av det litt mer uvanlige slaget da Hareveien barnehage på Tårnåsen endelig fikk sine etterlengtede høner.

Publisert

Det var mange ivrige barn som stilte seg opp rundt det nybygde hønsehuset i Hareveien barnehage da åtte høner og en hane for første gang skulle slippes ut. Hovedrollene i denne historien ankom i pappesker, og hoppet villig ut i sin nye inngjerdede hage.

ERFAREN: Sander har høner hjemme. Her med hanen Lillegull.

Rød løper

Det ble gjort stor stas på de nye medlemmene i barnehagen, for intet mindre enn den røde løperen var rullet ut. Barna strømmet til, og selv om noen var fornøyd med å følge med på de nyankomne på sikker avstand bak hønsenettingen, så var det like mange som ikke kunne vente med å slippes inn på innsiden for å leke med sine nye kamerater.

Den mest drevne må vel sies å være Sander som løp rett bort og plukket opp hanen selv. Sander har nemlig høner hjemme. En etter en ble hønene plukket opp og flyttet rundt slik at alle fikk kos og ble plassert på egnede plasser.

PÅ INNSIDEN: Inne i hønsehuset. På bildet ser du Synnøve E. Arnfinsen og Liv sammen med noen av hønene.

Takker foreldrene

Virksomhetsleder Synnøve E. Arnfinsen forteller det er rene juleaften i barnehagen denne dagen.

– Endelig er de her. Det blir spennende å se hvordan de går sammen som flokk. Vi har gledet oss masse til dette.

Hun passer på å bruke anledningen til å takke alle foreldre og ansatte som har stilt opp på dugnad for å få hønsehuset oppe og stå.

– Det har vært en fantastisk dugnadsinnsats fra foreldre og voksne, forteller hun.

Litt mer dugnadsinnsats vil det også blir for foreldrene som har barn i barnehagen. I helgene og feriene trengs det nemlig hjelp til å ta vare på hønene. Oppgavene skal være overkommelige, og premien som vanker er eggene som hønene har produsert under besøket.

BLIR KJENT: Nå skal barna få tid til å bli kjent med hønene og hanen Lillegull.

Før hanen galer

Det går vel ikke lange tiden fra man hører at det er kommet høner som nabo, før man bekymrer seg for morgenfuglen hanen som følger med. Her beroliger Arnfinsen med at de har vært i dialog med naboer, og påpeker at hanen ikke slippes ut for tidlig, nærmere bestemt kl. 08.00 på hverdager og kl. 09.00 i helgene. I tillegg har de lydisolert hønsehuset og hengt opp mørke gardiner slik at hanen ikke skal oppdage det dersom det er blitt lyst ute.

– Dette er noe vi har snakket om lenge. Vi har miljøprofil og ville lære barna hvor eggene kommer fra. Høner ble et naturlig neste steg fra biene vi hadde fra før. Høner er noe vi kan få til og lykkes med, og det var høyt flertall for å anskaffe de. Nå har hver avdeling i barnehagen fått sin egen høne.

STOR STAS: Det var et stort øyeblikk når Sara fikk holde en av hønene.
LITT SKUMMELT: Det er ikke bare bare med masse høner plutselig trippende rundt seg.
Powered by Labrador CMS