NERVEPIRRENDE: – Jeg får svettetokter hver gang jeg husker på at jeg har sagt ja til å være med på dette. Vi hadde prøver i går og jeg må si at det var nervepirrende å fremføre låten, sier Helene Olafsen. Hun er nå klar for «Norges nye megahit», som har premiere på TV 2 lørdag 20. november.

Helene Olafsen skal synge en låt om Ludvig Daae

Helene Olafsen er en av deltakerne i TV 2s nye underholdningsprogram «Norges nye megahit». På premieredagen førstkommende lørdag skal hun hylle vår lokale alpinbakke-general Ludvig Daae.

Publisert Sist oppdatert

– Husk å stemme på meg, og husk å bruke Ingierkollen slalåmsenter når snøen kommer! oppfordrer tidligere snowboardutøver og programleder Helene Olafsen (31).

31-åringen, som har vokst opp i Oppegård, er en av de totalt seks kjendisdeltakerne i «Norges nye megahit». Det sistnevnte musikkprogrammet er TV 2s nye lørdagssatsing, og skal vises direkte i november og desember.

Skal synge på direkten

Helene Olafsen kommer alltid til å forbli en oppegårding, selv om hun har flyttet ut av gamle Oppegård kommune i 2012 og bor nå på Malmøya. I mars skal 31-åringen og forloveden Jørgen Nilsen bli foreldre for andre gang.

Førstkommendelørdag når TV 2s nye program har premiere, kan du se Olafsen og fem andre kjendiser konkurrere om å lage den beste låten. Da Oppegård Avis ringte henne onsdag morgen for å gratulere 31-åringen med deltakelsen, sa hun lattermildt at ordet «kondolere» er kanskje mer på sin plass.

– Jeg får svettetokter hver gang jeg husker på at jeg har sagt ja til å være med på dette. Vi hadde prøver i går og jeg må si at det var nervepirrende å fremføre låten. Det blir moro i alle fall, sier Olafsen.

Som barn gikk hun i barnekor og drømt om å være med i en musikal, men ikke som innehaveren av hovedrollen.

– Allerede da skjønte jeg at sangtalentet ikke er på plass hos meg, sier 31-åringen og ler.

De andre kjendisene som skal sammen med Olafsen kjempe om å lage «Norges nye megahit» er Caroline Berg Eriksen, Abubakar «Abu» Hussain, Odd-Magnus Williamson, Maria Stavang og Einar Nilsson.

NORGES NYE MEGAHIT: Caroline Berg Eriksen, Abubakar «Abu» Hussain, Helene Olafsen, Odd-Magnus Williamson, Maria Stavang og Einar Nilsson skal konkurrere i TV 2s nye lørdagssatsing «Norges nye megahit».

Sterke meninger

Hva er det som gjør at noen låter bare fester seg enten du vil det eller ikke? Låter som dukker opp i tide og utide, og får oss til å synge med? Hvor lett - eller vanskelig - er det egentlig å lage en låt hele landet synger med på? Dette skal de seks kjendisdeltakerne utforske i kampen om å lage «Norges nye megahit».

Sammen med noen av landets beste artister og produsenter skal de prøve å knekke koden for hvordan man skriver og produserer en landeplage - og ikke minst: Hver lørdag må de selv fremføre låtene sine på direkten!

Hver sending har en bestemt tematikk som låtene har sitt utspring fra, og seerne stemmer frem sin favoritt.

Siden temaet for det første programmet var «Sterke meninger», valgte Olafsen å lage en låt om vår lokale alpinbakke-general Ludvig Daae fra Ingierkollen!

– En hyllest til Ludvig

– Denne låten er en hyllest til Ludvig. Jeg vokste jo bokstavelig talt på Ingierkollen. Den var den aller første slalåmbakken i Europa som hadde snøkanoner. Ingierkollen med Ludvig var rett og slett den indirekte delen av min barndom, sier Olafsen.

– Ludvig var sint og veldig streng med oss som stod i heisen, men innerst inne visste vi at dette var ment med kjærlighet. Kø i heisen er det verste Ludvig vet om. Vi måtte bare stå to og to, så han var veldig opptatt av det og passet godt på sikkerheten, fortsetter 31-åringen.

Videre roser hun Ludvig Daae og alle de andre ildsjelene som prepper den lokale alpinbakken og de andre anleggene, til stor glede for oss alle.

– I mange år har jeg hatt en tradisjon om å dra til Ingierkollen på julaften. De siste tre årene fikk jeg ikke anledning til dette, men jeg håper virkelig at folk bruker det lokale anlegget når snøen kommer, oppfordrer Olafsen.

ALPINBAKKE-GENERAL: Ludvig Daae har drevet Ingierkollen slalåmsenter i mange år.

Christine Dancke som mentor

Den deltakeren som hver lørdag havner nederst på hitlisten ryker ut, og blir erstattet av en ny kjendis som kommer inn som utfordrer. I finalen fremfører finalistene sine mest populære låter, og seerne kårer «Norges nye megahit».

Hver uke får deltakerne hjelp av hver sin mentor. En av de seks mentorene i «Norges nye megahit» er rapper, DJ og programleder Christine Dancke fra Tårnåsen. De andre er Lise Karlsnes (artist), Daniel Kvammen (artist og låtskriver), Ole Evenrud (produsent, låtskriver og artist), Stian «Staysman» Thorbjørnsen (artist og låtskriver) og Myra (rapper og låtskriver).

Med på laget for å sikre nye landeplager er også noen av landets fremste musikkprodusenter: Anders Nilsen, Jesper Borgen, Gucci Caliente og Mathias Nilsen.

KLAR: Helene Olafsen er klar for «Norges nye megahit», som har premiere på TV 2 20. november.

Egenutviklet format

Formatet er utviklet av produksjonsselskapet Montreux og TV 2, og produseres av førstnevnte. Programleder blir Erik Solbakken.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, lover at musikkprogrammet vil by på kvalitetsunderholdning for seere i alle aldre:

– Det er utrolig gøy å kunne presentere en ny og egenutviklet lørdagssatsing for norske tv-seere. «Norges nye megahit» byr på kjendis-deltakere som garantert vil overraske med skjulte talenter, sammen med noen av landets fremste artister og produsenter. Vi kan love både fengende musikk, spenning og masse humor når deltakerne kaster seg ut på dypt vann for å lage og fremføre folks nye favorittlåter – så her blir det underholdning for hele familien, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen.

Powered by Labrador CMS