I FULL SVING: Helene Olafsen (27) koser seg på parketten med dansepartner Jørgen Nilsen. Nå er hun klar for semifinale!
I FULL SVING: Helene Olafsen (27) koser seg på parketten med dansepartner Jørgen Nilsen. Nå er hun klar for semifinale!

Helene er klar for semifinale

Helene Olafsen (27) er i ferd med å svinge seg til topps i Tv2-programmet "Skal vi danse". På lørdag er hun klar for semifinale.

Publisert

 

Helene Olafsen er klar for semifinale i Tv2-programmet "Skal vi danse", og konkurranseinstinktet har slått inn for lengst hos Oppegård-jenta. På lørdag skal hun i ilden igjen, denne gangen med en engelsk vals og latindansen samba.

Les også: Rumba med Helene!

– Engelsk vals er "steinvanskelig". Jeg skal gjøre så godt jeg kan på dansingen, men til syvende og sist er det de hjemme, om de vil stemme på meg, som teller. Jo færre vi blir, jo viktigere blir de stemmene. Jeg kan forberede meg på mye, men ikke på alt, sier Olafsen.   

Mange steg

Det er tøffe tak for eks-snowboarderen, for selv om hun er godt trent er dansing noe helt annet enn det hun er vant til. 

– Det er veldig mye teknikktrening, overskudd og vilje. Hvis man ikke skal gjøre det ordentlig, kan man drite i det. Jeg elsker å lære ting med kroppen, det har vært helt fantastisk, men det har vært altoppslukende. Det går utover alt annet, forteller hun. 

Saken fortsetter under bildet.

SEMIFINALISTER: Cengiz Al (F.V), Helene Olafsen og Grunde Myhrer er klare for semifinale i 'Skal vi danse', på lørdag.
SEMIFINALISTER: Cengiz Al (F.V), Helene Olafsen og Grunde Myhrer er klare for semifinale i "Skal vi danse", på lørdag.

Nå er det to danser førstkommende lørdag, og eventuelt tre danser i finalen, skulle hun komme dit.

– Vi prøver å gjøre vår ting vi har troen på, og kjøre vår egen stil. Det virker jo som om det har gått hjem, sier Olafsen.

Hun tror hun har gode sjanser til å nå helt til topps, men mener Cengiz Al er favoritt.

– Jeg har alltid sagt Cengiz. Han har mange fordeler, han har danset så mye før. Selv om det ikke har vært så mye ballroom, har han en fordel med tanke på å huske koreografi. Selv om han er en soleklar favoritt, har jeg nærmet meg på ballroom. Jeg har tatt veldig mange steg, og fortsetter det sånn skal man ikke se bort ifra at jeg har en sjanse, sier Olafsen.  

Danseglede

Olafsen har virkelig omfavnet dansingen, og gleder seg til lørdagens to danser. 

Les også: Mesterlige Helene

– Det har begynt å komme mer og mer naturlig for meg, fordi jeg klarer å ta i mer, jeg føler litt mer på hver enkelt dans hvordan det skal være. Nå skal vi ha en flott lykkerus- dans og én dans som bare er sommer og sol og kjempegøy, sier hun og legger til at det viktigste for henne er å oppleve danseglede.

– Dit har jeg kommet, neste steget er å formidle det og oppfordre til det. Dans er så morsomt, avslutter  Olafsen. 

Powered by Labrador CMS