LADER OPP: Henriette Jacobsen Hauge lader opp til denne ukens finaleuttak i Miss Norway. Går hun videre, er 18-åringen blant finalistene til å representere Norge i internasjonale missekonkurranser.
LADER OPP: Henriette Jacobsen Hauge lader opp til denne ukens finaleuttak i Miss Norway. Går hun videre, er 18-åringen blant finalistene til å representere Norge i internasjonale missekonkurranser.

På vei mot missefinalen

Henriette fra Oppegård kan få gladmeldingen i løpet av de første dagene. Se video!

Publisert

Tidligere i vinter skrev Oppegård Avis om Henriette Jacobsen Hauge (18) fra Oppegård, som var på vei til å gjøre suksess i konkurransen om å bli Miss Norway. Denne uken er det spenning for Henriette og familien hennes i Sætreveien.

– Det er finaleuttak denne uken. Det betyr vinn eller forsvinn. Jeg håper selvsagt veldig på å komme til finalen, sier Henriette.

På sykehus

Deler av oppladningen måtte Henriette dessverre ta på sykehuset. Hun ble innlagt tidligere i vår med komplikasjoner i magen.

– Heldigvis er jeg nå på full fart tilbake mot gammel form, sier Henriette og smiler.

Før finaleuttaket denne uken er det 12 deltagere igjen i konkurransen om å bli Miss Norway. 18-åringen forteller at hun har konkurrenter fra hele landet.

– Ingenting er gitt ennå, og jeg tror konkurransen er veldig åpen. Det er spennende dager, sier 18-åringen, som til daglig går siste året på Drømtorp videregående i Ski.

Presentasjonsvideo

Et av kravene til finaleuttaket i Miss Norway er at hver deltager må lage en video hvor de presentere seg selv, sine verdier og holdninger.

– For meg var det viktig å vise fram ulike sider av meg selv og hva som er viktig i livet mitt. Derfor måtte jeg planlegge godt hva jeg ville vise fram, antrekk/sminke og location. Som ved alt man planlegger går noe på skinner, men selvfølgelig får man seg også noen store overraskelser. Det er vel når det ikke går som planlagt man lærer mest, og man må forsøke å være løsningsorientert, sier Henriette som spilte inn filmen på hjemmebane.

–  Jeg er opptatt av å vise frem den flotte kommunen jeg kommer fra. Miss Norway handler jo ikke bare om å vise frem seg selv, men også vise fram hjemstedet sitt og de verdiene man står for. Norge er et land fullt av flotte naturperler og hjemstedet mitt Oppegård har mange flotte locations.

PS! Saken fortsetter under videoen!

 

Samler inn penger

En annen del av missekonkurransen er veldedighetsarbeid. Etter at hun nylig lå på sykehus, er det spesielt én forening Henriette Jacobsen Hauge har fått øynene opp for. I disse dager starter hun derfor en innsamlingsaksjon på Facebook for Sykehusklovnene.

– Jeg synes de gjør et veldig godt arbeid for barn og unge som ligger på sykehuset. Etter at jeg var innlagt sist i en lengre periode, innså jeg hvor mye deres arbeid på barneavdelingen betyr og hvor mye glede og positivitet det sprer. Derfor har jeg lyst til å lage min egen innsamlingsaksjon for dem på Facebook, sier Henriette Jacobsen Hauge.