KOLBOTN SENTRUM

TILGRISET OG SLITT: Drøye fem år senere, uten en eneste krone til vedlikehold, ser skulpturen trist og slitt ut. Tagging og annet hærverk i kombinasjon med muggsopp og søppel preger skulpturen både innvendig og utvendig.

Ingen planer om vedlikehold

Kommunen har ingen planer om å sette av penger til vedlikehold av Hjerterom-skulpturen.

Publisert Sist oppdatert

Skulpturen Hjerterom til 1,2 millioner kroner ble avduket med brask og bram i Generasjonsparken i Kolbotn sentrum i slutten av juni 2016.

Til tross for en meget sentral beliggenhet, ble det ikke ennå avsatt penger til vedlikehold av denne skulpturen.

Onsdag 13. oktober var Oppegård Avis innom Generasjonsparken for å dokumentere forholdene med flere bilder. Du kan se disse nederst i saken.

Skriker etter vedlikehold

Drøye fem år senere, uten en eneste krone til vedlikehold, ser skulpturen trist og slitt ut. Tagging og annet hærverk i kombinasjon med muggsopp og søppel preger skulpturen både innvendig og utvendig.

Mange av de fargerike mosaikkflisene har enten falt av eller blitt hakket ut av noen. Prosjektleder Unni Beate Sekkesæter, som bekreftet ovenfor Oppegård Avis at flisene ikke var frostsikre, påstår at hun ikke hadde visst om dette før det var for sent.

Les mer om saken her: Skriker etter vedlikehold

Les også: – Det må gjøres harde prioriteringer

Lover kun vurdering på litt lengre sikt

I forbindelse med saken tok vi kontakt med kommunen for å høre om de har planer om å reparere skadene. Vi stilte også spørsmål rundt manglende vedlikehold av skulpturen og området rundt den.

– Som kommunedirektøren har svart ut tidligere i Oppegård Avis, så har ikke kommunen satt av midler til et større vedlikehold for Hjerterom-skulpturen. Dagens vedlikehold begrenser seg til å holde åpen dreneringsrør og holde orden rundt selve skulpturen. På litt lengre sikt vil det bli gjort en vurdering av hva slags vedlikehold som trengs, kostnadene ved dette og mulighetene til å følge opp med en vedlikeholdsplan, sier Gry Larsen, virksomhetsleder for Vei og park i Nordre Follo kommune.

På spørsmål om hvem som har ansvar for å rydde søppelet inne i selve skulpturen og utenfor den, sier hun følgende:

– Søppel har vi en forventning om at innbyggere putter i avfallsbeholdere. Ser vi søppel når vi er i området, tar vi det med oss, men vi har ikke kapasitet til å kontinuerlig dra ned til skulpturen eller andre steder for å plukke søppel.

SLIK SER HJERTEROM I DAG:
SLIK SER HJERTEROM I DAG:
SLIK SER HJERTEROM I DAG:
SLIK SER HJERTEROM I DAG:
SLIK SER HJERTEROM I DAG:
SLIK SER HJERTEROM I DAG:
SLIK SER HJERTEROM I DAG:
SLIK SER HJERTEROM I DAG:
Powered by Labrador CMS