SLÅR ET SLAG FOR HJERTESONEN: Tobarnsmor Ida Kruse er meget bekymret for kommunens forslag som kan ramme hennes familie og flere andre familier på Tårnåsen.

– La oss få beholde livlinen vår

"Rådmannen har byttet ut en naturlig hjertesone med noe som for meg minner om et mareritt. Kjære rådmann, kjære kommuneadministrasjon, kjære politikere, dette kan dere da ikke mene? Hvorfor skal sønnen vår måtte bytte ut Kongeveien med Skiveien?" skriver tobarnsmor Ida Kruse i sitt leserinnlegg.

Publisert Sist oppdatert

Jeg gikk en tur på stien og søkte skogens ro...

I fire år har jeg bodd på Tårnåsen sammen med familien min. Vi søkte ut hit fra Oslo for å få ro og hvilepuls etter en hektisk tid og sykdom.

Og Tårnåsen leverte! Her fikk vi det vi drømte om. Et rolig nabolag med verdens beste naboer. Datteren vår fikk plass i nærmeste barnehage, i skogen selvfølgelig. Om morgenen spaserte vi opp på Kongeveien med fuglekvitter som eneste bakgrunnsstøy for å komme til barnehagen. Etterpå spaserte vi bort til bussen og dro på jobb i byen.

Les også: Stopp flyttingen av skolekretsgrenser fra Tårnåsen til Kolbotn

Slik har vi levd i disse fire årene og trygghetssirkelen har gradvis utvidet seg. Vi har blitt godt kjent her på dette magiske stedet. I helgene går vi opp til Kongeveien og fortsetter ut i skogen og opp Grønliåsen. Joggeturer, trilleturer med minstemann, familieturer med hengekøye, primus og pølser, bærplukking og vafler på Stall Prinsdal på søndager.

Kongeveien er for oss blitt selve livlinen i vårt liv. Den gir oss ro og næring i hverdagen, vi går der hver dag.

I høst begynte datteren vår på Tårnåsen skole og fremdeles er det Kongeveien som fører oss trygt frem til skolen i skogen. Ingen biler å se, bare trær, fugler, et ekorn i ny og ne, og mange koselige folk som hilser. Bare etter en måned har datteren vår begynt å øve seg på å gå alene et lite stykket sammen med nabogutten. Dette trodde vi også vi skulle få videreføre til minstemann.

Les også: – Ikke ødelegg det gode nærmiljøet barna har i dag

Brutal beskjed fra rådmann

Fortvilelsen var derfor stor da vi leste utkastet til Forskrift om skoletilhørighet i Nordre Follo. Rådmannen har foreslått at vi visstnok "like naturlig" kan høre til Kolbotn skolekrets.

For oss var denne beskjeden brutal. Ikke fordi Kolbotn ikke er et fint sted og har en bra skole, ny og fin blir den også etter hvert. Men fordi sønnen vår ikke skal få ta del i den idyllen vi har levd i fire år. Skoleveien hans blir ikke Kongeveien.

Kongeveien blir byttet ut med Skiveien, en trafikkert vei som binder Oslo med Kolbotn. Han skal måtte krysse både Valhallaveien og Skiveien, før han skal kjempe seg opp Kleiva. Rådmannen har byttet ut en naturlig hjertesone med noe som for meg minner om et mareritt.

Kjære rådmann, kjære kommuneadministrasjon, kjære politikere, dette kan dere da ikke mene? Hvorfor skal sønnen vår måtte bytte ut Kongeveien med Skiveien? Dere som er så opptatt av hjertesoner. Her har dere en naturlig hjertesone! Dere trenger ikke anlegge en eneste snarvei eller sette opp gatebelysning. Vær så snill hør på oss! La oss få beholde livlinen vår, vår naturlige hjertesone Kongeveien. ❤

Les også: – Bevar nåværende skolekretsgrenser!

Powered by Labrador CMS