KLIKKES PÅ PLASS: Samtidig som at det er avdekket flere avvik på bygget til Sofiemyr skole, er de nye modulene snart klare for innflytting. Disse skal avlaste midlertidig frem til ny skole er på plass på Sofiemyr.
KLIKKES PÅ PLASS: Samtidig som at det er avdekket flere avvik på bygget til Sofiemyr skole, er de nye modulene snart klare for innflytting. Disse skal avlaste midlertidig frem til ny skole er på plass på Sofiemyr.

Kommunen om Sofiemyr-rapporten

– Viktig at avvik registreres og rettes opp

Kommunen sier det er naturlig at avvik oppstår på et så gammel bygg som Sofiemyr skole.

Publisert

Rapporten fra tilsyns- og helsemyndigheten om Sofiemyr skole er sendt til flere virksomheter i Nordre Follo kommune. Tidligere onsdag fortalte vi om rapporten hvor det blant annet kommer frem at det ble funnet skjelettet til en katt i kjelleren på skolen.

Oppegård Avis sendte følgende spørsmål til Nordre Follo kommune om rapporten.

1. Seks avvik og tre merknader. Er det ikke spesielt med så mange avvik hos en skole som har vært så mye kontrollert og rapportert de siste årene?

2. Hvem er det som ikke gjør jobben sin når tilsynet finner rot, søppel, åtestasjon for mus/rotter, mugne esker og gipsplater – samt et skjelett av en katt i skolens krypkjeller? 3. Rapporter fra Mycoteam har sagt at Sofiemyr skole skal ha forsterket renhold. Likevel finner kommunens egen kontroll at rutiner for renhold ikke er revidert, og at skolen legger frem en rutine datert fra 2016/17. Hvorfor har ikke renholdet blitt tatt seriøst tross alt fokus på dette i tidligere rapporter?

4. Alle påviste avvik har fått en rist for retting til 1. april. Hva har blitt gjort?

– Ikke unaturlig

Hogne Haug er leder for drift i kommunen. Han svarer følgende:

– Vi er nå i en prosess hvor de ulike virksomhetene som har fått avvik i rapporten melder inn hva som er gjort og gjøres for å rette avvikene. Disse sendes til rektor ved Sofiemyr skole, som er ansvarlig for å svare på tilsynsrapporten til Miljørettet helsevern 1. april. I rapporten er det frist for retting på tiltak både 1. april og 1. juni.

– Som leder for drift i Nordre Follo kommune kan jeg generelt si at det ikke er unaturlig at det kommer avvik på et så gammelt bygg som Sofiemyr skole. Samtidig er det viktig at avvik registreres og rettes opp i uavhengig av byggets alder og fremtid. Det er i vår alles interesse at både elever og ansatte skal ha et bygg som er både forskriftsmessig i stand og trivelig i siste fase av byggets bruk.

– Det er ikke naturlig å gå detaljert inn i avvikene eller gi informasjon om tiltak og rettinger før rapporten er levert til Miljørettet helsevern. Etter dette er det naturlig at vi kan svare opp dine spørsmål mer detaljert, sier Hogne Haug.

Moduler åpner i uke 18

Samtidig som kommunen jobber med å rette opp avvikene ved Sofiemyr skole, er deler av parkeringsplassen ved Sofiemyrhallen blitt anleggsområde denne vinteren. I løpet av noen dager har modulene som skal bli midlertidig avlastning for Sofiemyr skole kommet på plass.

Heising av modulene var ferdig tirsdag 16. mars, og dagen etter startet utvendig komplettering og teknisk arbeid innvendig.

– Vi skal etter planen ha overtagelse fra entreprenør uke 18, sier Aud Val, virksomhetsleder byggeprosjekt.

I fjor ble det uttalt at de skulle stå klare i uke 10, men tidligere i år ble det klart at prosjektet var forsinket frem til etter påske. Nå vil det altså bli åpning i begynnelsen av mai.

– Modulene består av tre klasserom i første etasje, og to klasserom samt lærerarbeidsplasser i andre etasje, opplyser Val.