LAGINNSATS: Dette laget tok en sterk tolvte plass i Holmenkollstafetten lørdag 13. mai. Foran f.v. ser du David Bleich, Sebastian Endrestad, Gabriel Bondevik, Erlend Hokholt, Christian Bjørtomt, Thomas Gifstad, Sondre Bjørnstad.Bak f.v. ser du Markus Sellevoll, Knut Lyngar, Fredrik Tveter, Kristoffer Mogen, Jakob Stavang, Vegard Haneberg.Ikke tilstede på bilde: Emil Wiig og Jann Post.

Nummer tolv i Holmenkollstafetten

Lørdag 13. mai stilte Oppegård idrettslag til start i klasse F2 menn Senior i Holmenkollstafetten. Det holdt til en sterkt tolvte plass av 33 lag i samme klasse.

Laget som deltok i Holmenkollstafetten lørdag 13. mai består i hovedsak av løpere som driver friidrett og langrenn i Oppegård idrettslag. En tolvte plass er lagleder Tron Giftstad godt fornøyd med.

Les også: Fosser frem i skisporet!

–  Forventningene var ikke så høye da mange av utøverne er født i 2002 og i tillegg fikk vi et par kjedelige forfall på nøkkeletapper siste uka. Derfor ble vi meget overrasket over innsatsen og at vi kun var ett og et halvt minutt fra fjerdeplass som gir opprykk til eliteklassen, sier Tron Gifstad, som er lagleder sammen med Even Tveter.

Oppegård idrettslag deltok i Holmenkollstafetten for første gang i 1946 og var sist i eliteklassen i 1995. 

TAR UT ALT: Thomas Gifstad gav alt på sjette etappe for Oppegård idrettslag i lørdagens Holmenkollstafett.

– Det var første gang på mange år at vi slo Ås også, sier en fornøyd Giftstad.

Absolutt godkjent

Målet var å gjøre det litt bedre enn det de presterte i fjor, som var en 17. plass. Det klarte de, og ser positivt på neste års deltakelse allerede.

Les også: Her er årets cupvinnere!

–  Tolvte plass var absolutt godkjent, og vi er veldig optimistiske før neste år. Alle løperne koste seg. De syntes dette var morsomt og var veldig entusiastiske, sier Giftstad. 

Oppegård åpnet sterkt med David Bleich på første etappe, som dro skistjernen Petter Northug, hele etappen på 1200 meter.  

–  David ble til slutt nummer fire, men kun ett sekund bak Northug. Vi lå lenge som nummer tre og fire i stafetten før det ble litt tyngre på slutten, men vi endte likevel opp på en sterk tolvte plass. Tiden var over to minutter bedre enn i fjor, sier Gifstad. 

Powered by Labrador CMS