Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

FOLKEFEST: Rundt 300 innbyggere møtte opp på folkefest for bevaring av Generasjonsparken tross langhelg i mai og regn.
FOLKEFEST: Rundt 300 innbyggere møtte opp på folkefest for bevaring av Generasjonsparken tross langhelg i mai og regn.

– Slaget om Generasjonsparken er tapt

Flere lokalpolitikere føler seg lurt, og beskylder Høyre og Ap for bakromspolitikk.

Publisert

Anders Eidsvaag Graven (Sp) sier han som mange andre føler seg lurt. Han påpeker at det ikke var mange timer fra de øvrige partiene gikk fra samtalene med Ap til at sistnevnte hadde tegnet en avtale med Høyre i går ettermiddag.

– Det har gått for fort i svingene. Jeg kan ikke forstå at Arbeiderpartiets medlemmer ville akseptere denne løsningen. Det er en katastrofe både for Ap og samarbeidsklimaet i kommunestyret generelt, sier Eidsvaag Graven.

Les også: – Tiden for å bygge parker ned må være forbi

– Høyre må slutte med bakromspolitikk

Samarbeidet med Ap er også en nedtur for Tønnes Stenersen (FrP) og hans parti. 

– Jeg trodde at Høyre hadde lært litt for at Høyre har fått veldig mye kritikki det siste, spesielt i Oppegård, for politikken de har ført og at de har drevet mye med bakromspolitikk, sier Stenersen.

Han sier saken om samarbeidet med Ap er det beste eksemplet på at Høyre ikke er åpne på det de driver med.

– Jeg synes det er synd at de ikke gjør det og håper også på at dette blir stoppet, sier FrP-politikeren.

Han sier at for innbyggerne i Oppegård gjør denne intensjonsavtalen mellom H og Ap at saken om Generasjonsparken er tapt.

– Disse to partiene har stått sammen om å bygge en ny svømmehall der. Vi skal nå bygge to svømmehaller for 1,1 milliard kroner til sammen, men det står ingen ting i denne intensjonsavtalen mellom H og Ap hvor svømmehallen på Kolbotn skal ligge, og da tar jeg som selvfølge at nå ryker Generasjonsparken, og det bør folk merke seg, sier Stenersen.

– Thomas Sjøvold ble redd for å miste makten

En av forkjemperne for Generasjonsparken, Paal Sjøvall (Sp), mener også at slaget om Generasjonsparken er tapt, slik situasjonen er i dag.

– Dette handler ikke bare om Generasjonsparken bak Kolben. Det handler om mye, mye mer enn en park, men denne parken har ved hjelp av engasjement har fått mye fokus, sier Sjøvall.

Han sier Thomas Sjøvold er en strateg og en dyktig politiker, men da han så 20-tallet på resultatet, ble han redd for å miste makten.

– Ap har også blitt redde på sin side, og da har de gått sammen. Det er meget spesielt for en ny kommunepolitiker som meg å se, påpeker Sjøvall.

Powered by Labrador CMS