KORONA-BUA: I denne gule bua foran Gamle Oppegård Rådhus er det mulig å PCR-teste seg.
KORONA-BUA: I denne gule bua foran Gamle Oppegård Rådhus er det mulig å PCR-teste seg.

Har innført nytt testregime

Det er nå innført nye rutiner for korona-testing. For mange vil det ikke lenger være nødvendig med bekreftende PCR-test, hvis hurtigtesten er positiv.

Publisert Sist oppdatert

Smittetrykket i Norge øker og det er stor belastning på kommuner og laboratorier for å få en bekreftende prøve etter positiv selvtest. Rutinene for bekreftende PCR-test er derfor endret.

Bekreftende PCR-test anbefales ikke lenger til personene nedenfor:

– Personer som har fått tredje vaksinedose (oppfriskningsdose/«boosterdose»).

– Personer som har mottatt to doser koronavaksine og har gjennomgått Covid-19 i løpet av de siste tre månedene.

Disse personene har ingen praktisk eller formell nytte av en bekreftende prøve. En person med positiv selvtest regnes som et sikkert positivt tilfelle, skriver kommunen på sine nettsider.

Personer mellom 0-16 år skal ta bekreftende PCR-test.

POSITIV: Får du en slik, er du å regne som positiv, og må registrere resultatet selv.
POSITIV: Får du en slik, er du å regne som positiv, og må registrere resultatet selv.

Må registreres

Det nye systemet er i aller høyeste grad tillitsbasert. Tester du positivt på hurtigtest, må du selv registrere denne og gå i isolasjon.

Ifølge kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myrvold gjelder dette også for personer som tidligere gjentatte ganger har opplevd positivt svar på hurtigtest med påfølgende negativ PCR-test.

– Når det er såpass mye smitte i samfunnet så er en positiv selvtest for alle praktiske formål ensbetydende med smitteførende covid 19. Du må gå i isolasjon. Både lokalt og på landsbasis har vi nå en del erfaring med falsk negative PCR-prøver, skriver kommuneoverlegen til Oppegård Avis.

Under ser du hvordan du registrerer en positiv test.

Kommunen har etablert en løsning der du kan registrere at du selv, eller barn du har omsorgen for, har testet positivt på selvtest/hurtigtest. Her logger du inn med egen ID.

Kommunen opplyser om at på grunn av stor pågang, kan det av og til være vanskelig å logge seg inn. Da må du prøve igjen senere.

Powered by Labrador CMS