GLEDER SEG: Styreleder Jon Erik Ofstad i Kolbotn IL er glad for at politikerne åpnet lommeboken og satser stort på det som blir kommunens nye idretts-storstue.
GLEDER SEG: Styreleder Jon Erik Ofstad i Kolbotn IL er glad for at politikerne åpnet lommeboken og satser stort på det som blir kommunens nye idretts-storstue.

– Tidenes idrettsløft

Politikerne åpnet sparekontoen og bygger ny idrettspark til 230 millioner kroner. Det gleder styreleder Jon Erik Ofstad i KIL.

Publisert

Hallutfordringene, både på kapasitets- og vedlikeholdsfronten, har vært en verkebyll på både idrettens- og kommunens rumpe, men nå har det endelig blitt en løsning. Det blir ny idrettspark på Sofiemyr, og det er ikke småtteri det nå skal investeres i.

Politikerne legger nå nemlig et stort, tresifret millionbeløp på bordet for en ny idrettshall.

Klikk her for å se video fra området hvor den enorme idrettsparken skal bygges

Gigantprosjekt

Når kommunens innbyggere kommer tilbake etter sommerferien, starter planleggingen av en hall og en idrettspark til den svimlende summen av 230 millioner kroner!

For dette, skal det i første fase bygges en idrettshall med minst tre flater, samtidig som dagens Sofiemyrhall jevnes med jorden.

Crossoverprosjektet er likevel mer enn bare en ny idrettshall. Konseptet inneholder også en tur- basis og trampolinehall, et klatreanlegg, en tennishall, brytehus, styrkerom, garderober for uteanlegget og fellesarealer med mer.

I tillegg skal det lages en torg-løsning med parker og en gjennomgående gate gjennom hele prosjektet.

ENORMT: Det er et gigantisk område som nå skal bli til ny idrettspark.
ENORMT: Det er et gigantisk område som nå skal bli til ny idrettspark.

Gleder seg

Hele prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom kommunen og idretten. Styreleder Jon Erik Ofstad i Kolbotn IL er glad for at planene nå endelig kan realiseres, og han ser frem mot byggestart.

– Dette er historisk. Dette er det største prosjektet i kommunen idrettslig på mange tiår Jeg synes det er flott at de setter av så mye penger, og jeg ønsker å rose politikerne og kommunen fordi de har valgt å satse så stort, sier Ofstad.

FORNØYD: : Styreleder Jon Erik Ofstad i Kolbotn IL.
FORNØYD: : Styreleder Jon Erik Ofstad i Kolbotn IL.

– Hvis man ser på dette i et større perspektiv, vil dette berøre flere enn bare de mange tusen som driver aktivt med idrett. Tar vi med familier, skoler og annet, vil dette berøre hverdagen til store deler av kommunen på en eller annen måte. Dette er en stor investering i både trivsel, idrett og helse, sier han.

Ser fremover

Første skritt i retningen mot den nye hallen, er en mulighetsstudie som altså skal gjennomføres etter ferien.

STADION: Også her vil det skje mye i forbindelse med den nye idrettsparken.
STADION: Også her vil det skje mye i forbindelse med den nye idrettsparken.

– Vi har kommet godt ut i forhold til utgangspunktet. Det har vært en prosess med godt samarbeid og god dialog mellom idretten og kommunen. Det er mange ting som skal avklares før spaden skal stikkes i jorden, men både området og Crossover-planen er så fleksibel at det ligger utallige muligheter her, sier han.

– I tillegg er dette fase èn i prosjektet, noe som kan innebære enda flere muligheter og utvidelser på sikt. Dette vil bli en flott idrettspark som vil glede mange, spår Ofstad.

Håper på 2019

På spørsmål om når idrettsparken kan stå ferdig, håper styrelederen på at ordføreren kan klippe snoren i 2019.

– Ut fra hva jeg har skjønt, kan hallen i teorien stå ferdig i 2019, og her tenker jeg det bare er å kjøre på. Det er ingen grunn til å slappe av, og det tror jeg heller ingen har et ønske om, sier Ofstad.

Crossover-prosjektet vil innebære en kraftig forbedring av tilbudet til KIL for barn og unge.

– Vi vil få flere spilleflater, og det vil gi oss flere og bedre muligheter til å kunne tilby idrett til alle som ønsker å drive med det i kommunen. Alle idrettsgrupper vil nyte godt av dette, avslutter Ofstad.

Svømmehallen

Hva som skjer med svømmehallen vår, er foreløpig usikkert. Det foreligger flere alternativer på bordet. Det ene er å plassere hallen inn i Crossoverprosjektet, og bygge en svømmehall der ishockey-rinken ligger i dag.

Andre alternativer som vurderes, er å bygge hallen på Rosenholm sammen med Oslo kommune, eller å la den private utbyggeren Canica AS, som står bak gigantspaet «The Well» ta seg av byggingen og driften, for så å leie plass for kommunale- og idrettsmessige svømmebehov.

Hva som skjer på svømmehallfronten, vil tiden vise. I mellomtiden kan kommunen glede seg over at endelig kommer det hall-løftet og idrettsparkløftet vi har ventet på i så mange år nå.

Klikk her for å se video fra området hvor den enorme idrettsparken skal bygges

PS: Les mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis. Der kan du blant annet se en grafisk fremstilling av hvordan den nye idrettsparken kan bli.

Powered by Labrador CMS