Kongeveien 49

ANSVARLIG FOR PROSJEKTET: Stian Hansen (32) i POB Entreprenør AS.

Næringseiendommen på Sofiemyr får nye fasader

– Går alt etter planen, kan prosjektet bli ferdigstilt i august, sier Stian Hansen i POB Entreprenør AS, som er en totalentreprenør for prosjektet i Kongeveien 49.

Publisert

Kommunen har nylig gitt grønt lys til utbyggeren av Kongeveien 49 for å sette i gang med en rekke tiltak på næringseiendommen. Til tross for at tiltakene har vært i strid med rekkefølgebestemmelsene, er de nødvendige tillatelsene fra kommunen på plass og den første av de totalt to eller tre fasene i dette utbyggingsprosjektet er nå godt i gang.

Tiltakene i den første fasen omfatter verken nybygg eller større anlegg, slik det var opprinnelig planlagt, men dreier seg kun om fasadeendringer på dagens hovedbygning og oppgradering av utearealer nær inngangene på nordsiden av bygningen. Ifølge den opprinnelige planen skulle fasadene være hvite.

 

SLIK SKULLE PROSJEKET SE UT ETTER DEN OPPRINNELIGE PLANEN: Kongeveien 49 skulle bygges om og moderniseres, kontorbygget langs Kongeveien skulle rives og det skulle bygges to nye bygg, men foreløpig blir det kun mindre tiltak i form av blant annet fasadeendring på nordsiden av hovedbygningen. På bildet kan du også se den nye rundkjøringen som skal erstatte dagens T-kryss i Taraldrudveien, Sam Eydes vei og Sofiemyrveien.

Les også: Fikk lov av kommunen til å rehabilitere næringsbygningen uten flere infrastrukturtiltak

Ferdigstilles i august

FRA HVITT TIL MØRKEGRÅTT: Det skal settes opp nye fasadeplater av steinkompositt med glatt overflate av elektronherdet akryl.

Totalt er det planlagt fasadearbeider for 25 millioner kroner, ifølge Even Teigland i Malling & Co, som jobber med prosjektet på vegne av grunneieren, SpareBank 1. I tillegg skal det også gjøres en innvendig ombygging av lokalene.

– Arbeidet med fasadene startet i januar. I uke elleve (begynner fra 9. mars) skal vi sette opp nye, mørkegrå fasadeplater i steinkompositt (60x240 cm) på plass. Vinduene skal også byttes. Hele hovedbygget, med unntak av den mursteinsdelen som ligger langs Kongeveien, får nye fasader. Kjelleren under Biltema skal også bygges om og tilpasses nye leietakere, sier prosjektansvarlig Stian Hansen (32), som representerer POB Entreprenør AS.

Sistnevnte selskap er en totalentreprenør for det igangsatte prosjektet i Kongeveien 49. Ifølge Stian Hansen vil prosjektet være ferdigstilt i august 2020.

FASADEENDRINGER: Hovedbygningen får nye fasader. Delen av eiendommen som ligger langs Kongeveien skal ikke være en del av dette prosjektet.

 

Oppegård Avis har nylig skrevet at Oppegårds største Kiwi-butikk skal flytte inn i kjellerlokalene til høsten. Foreløpig er det bare tre leietakere i Kongeveien 49: Plantasjen, Biltema og Coop Extra Sofiemyr.

Les også: Åpner gigant-Kiwi på Sofiemyr

 

Powered by Labrador CMS