Tre nye koronasmittet ved Ingieråsen

Kommunen melder tirsdag ettermiddag om tre nye smittetilfeller knyttet til ungdomsskolen på Kolbotn.

Publisert

– Det er meldt om tre nye smittetilfeller tilknyttet det lokale smitteutbruddet ved Ingieråsen skole. Det er kjent smittevei for alle disse tilfellene. To av tre er direkte tilknyttet 8. trinn på skolen og var blant dem som allerede var satt i karantene. Et øvrig tilfelle er også tilknyttet utbruddet, skriver kommunen i pressemeldingen.

113 i karantene

Tre personer er satt i karantene som følge av de nye smittetilfellene. Til sammen er 113 personer ved skolen i karantene.

Det første smittetilfellet ved Ingieråsen ble kjent sist fredag. Siden har smitten økt.

– Det lokale smitteutbruddet tilknyttet 8. trinn ved skolen er definert som et lokalt smitteutbrudd med kjent smittevei. Kommuneoverlegen har tidligere uttalt at hun forventet flere smittede, skriver kommunen i pressemeldingen tirsdag ettermiddag.

Rødt nivå

Mandag ettermiddag fulgte Nordre Follo de nye innskjerpingene i Oslo og innførte rødt nivå i ungdomsskolene. Dette betyr ikke at skolene stenges. Det handler om større avstand mellom elever og ansatte, faste kohorter, faste klasserom og en kombinasjon av hjemmeundervisning og undervisning ved skolen.

Powered by Labrador CMS