LAVEST SYKEFRAVÆR: Ingieråsen ungdomsskole har det laveste sykefraværet blant alle skolene i kommunen.

Slik var sykefraværet på skolene i fjor

To skoler i Oppegård skiller seg ut blant alle skolene i kommunen når det gjelder sykefravær blant skoleansatte i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Ved å sammenlikne den innrapporterte sykefraværsprosenten for ansatte på alle barne- og ungdomsskolene i Nordre Follo, kan vi se at spesielt to skoler i Oppegård skiller seg ut når det gjelder statistikken for hele 2021.

Disse to er Sofiemyr skole og Ingieråsen ungdomsskole. De ligger på hver sin ende av tabellen.

Fra 3,3 til 14,9 prosent

Av alle skolene i kommunen hadde ansatte ved Sofiemyr skole den største andelen sykefravær i fjor, på 14,9 prosent. Året før var det bare Ski skole som hadde noe større andel (11,7 prosent på Sofiemyr skole og 13,8 prosent på Ski skole for 2020).

Les også: Ser optimistisk fremover

Ansatte ved Ingieråsen ungdomsskole hadde den laveste andelen av sykefraværet blant ansatte, på kun 3,3 prosent i fjor. Også i 2020 hadde denne skolen den laveste andelen i kommunen (2,5 prosent).

Høy trivsel

– Dette er en veldig hyggelig statistikk. Årsaken til den laveste andelen av sykefraværet kan være sammensatt av flere forhold. Vi er nok veldig heldige som har et godt arbeidsmiljø, et godt elevgrunnlag og gode relasjoner til de foresatte. Den siste medarbeiderundersøkelsen viste også høy trivsel blant våre ansatte. De skriver at de er godt motiverte og at de trives, sier Erling Berrum, som har jobbet som rektor på Ingieråsen ungdomsskole i drøye tre år.

– Hvordan har dere taklet pandemien hittil og spesielt nå?

– Situasjonen har vært krevende siden 2020. Akkurat nå er situasjonen ekstra krevende på grunn av litt uvanlig covid-19-relatert sykefravær, som preger hele samfunnet. Vi har kritiske dager hvor vi så vidt klarer å ha hodet over vannet. Vikarbruken er utstrakt, sier Berrum, og takker kommunens ressursbank som hjelper med å skaffe vikarer til enhver tid.

Fra 4 til rundt 50 søkere

Ifølge Erling Berrum har Ingieråsen skole vanligvis rundt 50 søkere på en lærerstilling.

– Det var 36 søkere på den siste assistent-stillingen hos oss. På tirsdag skal det lyses ut tre ledige vikariater og en fast stilling som lærer hos oss, sier han.

Oppegård Avis har fått innsyn i den offentlige søkerlisten i forbindelse med en ledig lærerstilling på Sofiemyr skole. Ifølge den fikk skolen kun fire søkere, hvorav to kvinner og to menn. Blant søkere er en mann i 40-årene fra Ski, som jobber som tekniker i dag.

FIRE SØKERE PER STILLING: Kun fire personer søkte på en ledig lærerstilling på Sofiemyr skole.

Størst endring

Statistikken, som viser utviklingen i egenmeldt og legemeldt sykefravær for ansatte på skolene i Nordre Follo de siste to årene, viser at sykefraværsandelen på Kolbotn skole og Hellerasten ungdomsskole har nesten doblet seg på ett år (økte fra 6,0 prosent i 2020 til 11,1 prosent i 2021 på Kolbotn, og fra 3,3 prosent i 2020 til 6,3 prosent i 2021 på Hellerasten). På Flåtestad ungdomsskole har andelen økt enda mer, fra 3,6 prosent i 2020 til 8,8 prosent i 2021.

To av skolene i Oppegård har hatt en nedgang i sykefraværet siden 2020. Disse er Greverud skole og Fløysbonn ungdomsskole.

Nedenfor kan du se hele tabellen:

2020 OG 2021: Sykefraværsstatistikken viser også utviklingen i egenmeldt og legemeldt sykefravær for ansatte på de kommunale skolene i Nordre Follo.
Powered by Labrador CMS