STØTTEAPPARATET FEILET: Debuten gikk ikke etter planen

Her gikk alt galt for Nordbotten

Kolbotn-gutt Jonathan Nordbotten OL-debuterte grytidlig i morges, men utstyrstabbe ødela OL-drømmen

Publisert

Nordbotten har lenge jobbet hardt for å kunne delta i vinter-OL. 

Det ble slutt på OL-eventyret etter kun 15 sekunder pga. en svikt av det norske støtteapparatet. 

– Jeg vet ikke om man skal le eller gråte, forteller Nordbotten til NRK.

Jonathan Nordbotten kjørte ut i førsteomgang etter at skien løsnet midt i løpet, og dermed fullførte han ikke OL-slalåmrennet.

Les også: PANG-debut av OL-debutanten

Servicefeil

Nordbotten mener at det er en som ikke gjør jobben sin. 

– Det var rett og slett servicefeil. Det var bindingen som var feilinnstilt. Dessverre. Jeg kan ikke si så mye på det, det var en som ikke gjør jobben sin. Jævlig synd, sier en skuffet Nordbotten til Eurosport.

Kolbotn-alpinisten gledet seg til debuten, og er frustrert med at én av skiene løsnet. Han må vente en god stund før han kan delta i OL igjen.

 Les også: Jonathan Nordbotten pryder cola-boksene

– Det er liksom fire år til neste gang. Det er ikke så mye mer å si. Jævlig skuffende og utrolig kjedelig. Jeg har sett frem til denne slalåmen her, forberedt meg godt, og hatt stigende formkurve på trening de siste dagene, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet! 

 

Åpnet meget bra

Nordbotten var like bak ledende Henrik Kristoffersen på de første passeringene.

– Jeg har kjørt bra på ski på trening, og kom bra i gang. Jeg følte at tempoet og hastigheten var inne. Så er det såpass tett. Du må bare gi gass og virkelig prøve å gå for det hele veien. Det er jo også en andreomgang som kommer, der mye kan skje. Så det var veldig surt, sier han.

Les også: Fikk full klaff i Kitzbühel

Svensken tok seieren

Svensken Andre Myhrer utnyttet feilene til storfavorittene Kristoffersen og Hirscher, og kjørte inn til OL-gull. Kristoffersen kjørte ut i finaleomgang. 

Sebastian Foss-Solevåg lå som nummer fem etter førsteomgang. Han leverte også en god finale. Han gjorde en stor feil like før målstreken, og havnet på tiendeplass.

Les også: Slo til igjen

Powered by Labrador CMS