– BLI MED PÅ TUR: Anna Lina Toverud inviterer alle til å utforske den nye snarveien.

Ny snarvei

Turglad? Da bør du sjekke den nye, flotte snarveien fra Trollåsen til Ingeristrand.

Publisert

– Snarveien går fra parkeringsplassen i Trollåsveien 6, som ligger bak Kodakbygget, via undergangen til E18 og rett til Gamle Mossevei, Ljansbruket og Ingierstrand, sier prosjektansvarlig i Oppegård kommune, Anna Lina Toverud.

Hun sier kommunen har fått lov av grunneierne til å opparbeide den 400 meter lange stien med grus.

Prosjektet, som ble satt i gang i april, er nå ferdigstilt og klar til bruk.

Da Oppegård Avis var på befaring forrige uke, gikk vi strekningen på åtte minutter. Terrenget er relativt bratt og egner seg best for turgåere og joggere uten barnevogn, men den passer også for deg som er flink til å sykle eller ri på hest.

Lyst til å prøvegå stien med oss? Her kan du se stien meter for meter!

Klikk her for å se video fra snarveien

Flott turvei

Grusveien kommunen har laget fører deg til Sagflisbakken rett ved kommunegrensen.

Bakken fikk navnet fordi den om vinteren ble strødd med sagflis, slik at hestene kunne komme ned med tømmeret. Hestene bremset farten ved å sette seg på bakbeina. Nederst i Sagflisbakken var det en fotballbane og et sted man kunne hoppe lengdehopp. Om vinteren kunne man ake i Sagflisbakken.

Rett før du kommer ned til Gamle Mossevei går du forbi Skillebekk som danner den naturlige grensen til Oslo. Her slutter grusveien.

NATUR OG LOKALHISTORIE: Ved å krysse over Gamle Mossevei kommer du til stisystemet langs den idylliske Gjersjøelva.

Tre turmuligheter

Herfra har du minst tre turmuligheter:

Følger du Gamle Mossevei, noen meter i retning mot Oslo, kommer du rett til broen og inn til badeperlen Ingierstrand.

Går du opp til høyre derfra, kommer du til Osloungdom- mens Motorsenter i Ljansbrukveien 33, som tilbyr trial- og ATV-aktiviteter til ungdom i alderen fra ti til 25 år.

Ved å krysse over Gamle Mossevei rett ved stiens slutt kommer du til det gamle stisystemet langs den idylliske Gjersjøelva, med Hvitebjørn og Ljansbruket som byr på mye flott natur- og lokalhistorie.

300.000 kroner

– E18 ligger som en stor barriere mellom bebyggelsen på Trollåsen og Mastemyr på den ene siden og de flotte rekreasjonsområdene på Svartskog, Ingierstrand og Hvervenbukta på den andre siden. Målet med denne snarveien var å knytte disse områdene sammen og tilrettelegge for gåing, sykling og andre aktiviteter, sier Toverud.

KORT VEI: Stien ved kommunegrensen fører deg fra Gamle Mossevei til Trollåsen på noen få minutter.

Hun sier prosjektet, som har en kostnad på rundt 300.000 kroner, er halvfinansiert av sykkelbymidlene gjennom et samarbeid mellom Oppegård kommune, Akershus fylkeskommune og Statens vegvesen.

– Undergangen under E18 øst for Kodakbygget har jo alltid vært her siden motorveien ble bygget, men det var ikke så mange som visste noe om den, sier Toverud.

Flere nye snarveier

Rett over sommeren skal turstien skiltes. Kommunen skal også male taket og veggene i den mørke og smale undergangen.

Snart kan det dukke opp flere nye snarveier.

– Vi holder på med flere prosjekter. I løpet av høsten og til neste år skal vi ruste opp fem til seks nye snarveier, avslører Anna Lina Toverud.

Klar for en gåtur nå? Bli med oss på skjermen! Her kan du se video fra stien.

Klikk her for å se video fra stien

Powered by Labrador CMS