SAGET SEG INN: Natt til mandag 28. desember ble Jernia Kolbotn utsatt for innbrudd og tyveri. Både gitteret og døren på den høyre siden av butikken ble brutt opp med en bensindrevet vinkelsliper.

Saget seg inn til butikken med vinkelsliper

Jernia Kolbotn ble utsatt for innbrudd og tyveri i natt. – Dette er helt pyton, sier daglig leder Rolf Eriksen. Han ber folk melde fra hvis de har sett eller hørt noe mistenkelig.

Publisert Sist oppdatert

– Da jeg kom på jobb rundt klokken 07.25 mandag morgen, så jeg at elbilen sto på. Da jeg gikk inn på kontoret, skjønte jeg at det var et innbrudd. Det må ha skjedd sent på natten siden det var ferske spor i snøen, sier daglig leder ved Jernia Kolbotn, Rolf Eriksen (64).

Ifølge ham ble gitteret og døren på den høyre siden av butikken brutt opp med en bensindrevet vinkelsliper.

ROMSTERT OG NEDSTØVET: Slik så kontoret ut mandag morgen. Foto: Privat

– Derfra har de gått inn på kontoret. Det ble brukt vinkelsliper til å bryte opp de to safene vi hadde der, men etter mislykkede forsøk tok de to safene med seg, sier Eriksen, og legger til at det ble funnet en bensinkanne på kontoret.

Han sier at det ikke var så mye penger inne i safene, men nøkkelen til Jernias elbil var i en av disse.

– Det ser ut som at tyvene prøvde å ta med seg elbilen også, men de lyktes ikke med dette, sier Eriksen.

Foreløpig har han ikke en oversikt over alle varene som har blitt stjålet, men sier at tyvene tok med seg en del Rosendahl-varer og stekepanner fra Jernias kjøkkenlager samt Bosch-verktøy, en pc og penger.

Ber om tips

– Dette er helt pyton, og det gir oss også masse etterarbeid i en tid når vi har lite bemanning. Vi skulle begynne med varetelling, men nå må vi vaske hele kontoret og jobbe med å rydde alt etter innbruddet, sier Eriksen.

Han sier hele kontoret er romstert og nedstøvet etter vinkelsliper.

– Siden det ble brukt vinkelslipper til å kutte flere ting, måtte det ha vært veldig mye støy. Vi håper noen har hørt eller sett dette. Vi setter stor pris på alle tipsene, sier Eriksen.

Det tredje innbruddet i år

Det er dessverre ikke det første innbruddet hos Jernia Kolbotn i år. I august ble den populære butikken utsatt for to innbrudd i løpet av noen få dager. Da ble 73 gassflasker stjålet fra butikken. En samlet verdi på disse var rundt 50.000 kroner (innkjøpspris fra leverandøren).

Selve butikken er fra 1968 og har vært godt sikret, ifølge Eriksen, men det har ikke vær et overvåkningskamera på stedet ennå.

– Etter tyveriene i august bestilte vi et overvåkningskamera, men vi har dessverre ikke installert det ennå. Kostnadene for selve kameraet og installasjon av det er på rundt 100.000 kroner, sier Eriksen.

Ifølge ham blir overvåkingskameraet installert i løpet av de nærmeste dagene.

Straffesak

Operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt bekrefter at innbruddet og tyveriet er meldt inn til politiet.

– Politiet var på stedet rundt klokken 08.00. Vi foretok en åstedsundersøkelse og oppretter nå en straffesak, sier han.

Powered by Labrador CMS