Innbrudd på byggeplass

INNBRUDD: Politiet har i dag fått en melding om innbrudd i containere på en byggeplass i Oppegård.
INNBRUDD: Politiet har i dag fått en melding om innbrudd i containere på en byggeplass i Oppegård.

Brøt seg inn og stjal rørdeler og pumpeutstyr for en halv million

Klokken 13:30 tirsdag ettermiddag fikk politiet en melding om innbrudd i flere containere på en byggeplass ved Trelasttomta.

Publisert

– Det var flere containere som ble brutt opp. Det skal være stjålet blant annet rørdeler og pumpeutstyr til antatt stor verdi. Det kan fort være snakk om en verdi på en halv million kroner, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen.

Han sier byggeplassen tilhører Skiveien 123 i Oppegård og ligger like ved Trelasttomta.

 

ÅSTEDET: Det ble meldt inn om innbrudd fra byggeplassen i Skiveien 123. Foto: Espen Braata
ÅSTEDET: Det ble meldt inn om innbrudd fra byggeplassen i Skiveien 123. Foto: Espen Braata

Hadde ingen ledig patrulje

Ifølge operasjonslederen var hendelsen meldt inn klokken 13.30 mandag ettermiddag, og det var ansatte ved den aktuelle byggeplassen som kontaktet politiet.

Da Oppegård Avis kontaktet politiet kort tid etter det, hadde de ingen ledig patrulje som kunne sendes til byggeplassen i Oppegård for å kunne utføre en åstedsundersøkelse.

– Tok kun det som var dyrt

– Senere på ettermiddagen var vi på stedet, men vi fant ikke noe spesielt. Vi tok bilder og sikret spor. Utover dette har vi ingen andre opplysninger i saken, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt.

Det er flere aktører som bygger ut det aktuelle området i Oppegård. Foreløpig er det ukjent hvor mange av disse har blitt rammet.

Onsdag formiddag fikk vi bekreftet innbrudd i fire av containerne til JM Norge, som bygger rundt 700 boliger nede ved Myrvoll stasjon og oppe ved Skogsåsen.

– Bare på byggeplassen jeg har ansvar for, på Torgkvartalet, ble det stjålet verktøy for rundt 100.000 kroner i løpet av påsken. Tyvene var selektive og tok kun det som var dyrt, sier prosjektleder i JM Norge, Trond Stian Borge.

Innbrudd i Ås dagen etter

Dagen etter, onsdag 24. april, fikk politiet melding om et innbrudd fra en byggeplass i nabokommunen Ås.

– Der ble det stjålet to paller med Glava-isolasjon, men foreløpig finnes det ingen kobling til innbruddet i Oppegård kommune, sier operasjonslederen.

Oppegård Avis følger opp saken.

 

Powered by Labrador CMS