Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

GLAD FOR STREAMING AV KOMMUNESTYREMØTER: "Takket være streaming kan vi alle ansvarliggjøres for det vi har sagt og stemt for eller imot. Alt ligger på nettet", skriver Camilla Hille, ordførerkandidat for Nordre Follo Venstre, i sitt debattinnlegg.

Ja, til mer åpenhet og innsyn

"Venstre har i alle år kjempet for mer åpenhet og mer innsyn i hvordan politiske beslutninger fattes. Derfor går vi til valg for å innføre lobbyregister og mer åpenhet", skriver Camilla Hille, ordførerkandidat for Nordre Follo Venstre, i sitt debattinnlegg.

Publisert

Vi mener også at alle politiske partier i tillegg må arbeide for at alle politiske beslutninger oppleves som godt og rettferdig behandlet, og avgjort demokratisk i et folkevalgt organ. Ikke på bakrommet, mellom et stort politisk parti og for eksempel en utbygger. Vi ønsker oss en innbyggerstyrt og ikke en utbyggerstyrt utvikling av vår kommune.

"Vi ønsker oss en innbyggerstyrt og ikke en utbyggerstyrt utvikling av vår kommune."

Camilla Hille (V)

Les også: Scorer dårlig på åpenhet

Meroffentlighet og innbyggermedvirkning

Heldigvis har vi live-streaming av kommunestyre- og formannskapsmøter. Det er veldig nyttig og alle innbyggere kan gjennom det sette politikere til ansvar for hva de faktisk har sagt og gjort.

Eksempler på det, er at det har kommet frem i debattene i Ski kommunestyre at Høyre vil omregulere idrettsarealer til næring for å tjene penger på bekostning av barn- og unge, selv om de hevder å være et parti for idretten.

"Det ble sagt fra talerstolen i Ski kommunestyre at Høyre ikke visste at det skulle skytes fra politiets beredskapssenter på Taraldrud."

Camilla Hille (V)

Eller som alle hørte, som fulgte med i debatten 12. juni om kommuneplan, at det ble sagt fra talerstolen i Ski kommunestyre at Høyre ikke visste at det skulle skytes fra politiets beredskapssenter på Taraldrud.

Takket være streaming kan vi alle ansvarliggjøres for det vi har sagt og stemt for eller imot. Alt ligger på nettet. Bra ikke sant?

Sliter med å få andre partier med oss

Venstres har foreslått mer åpenhet i kommunen, fylkespolitikken og på Stortinget, uten å få et flertall for det. I flere kommuner er Venstres forslag nedstemt. Hvorfor? Vi gir oss ikke i kampen mot kameraderi, vennetjenester og i verste fall korrupsjon.

Venstre vil alltid tale den svakes sak. Vi legger oss ikke flate for noen utbyggere eller særinteresser og vi vil alltid kjempe for at uheldige bindinger mellom politikere, administrasjon og særinteresser avdekkes.

Kanskje bør det som skjer på Svartskog granskes? For ikke å snakke om hvorfor det ikke ennå er ryddet i alunskiferdeponiet på Taraldrud. En gedigen og farlig miljøbombe.

Demokratiet må beskyttes hver dag

Venstre er glad i demokratiet og folkestyret. Vi vil at det skal være likebehandling av alle innbyggere i vår kommune.

Stemmer du Venstre til valget, kan jeg love deg uredde politikere som ikke er redd for å stå imot urett, som vil kjempe for at beslutninger som fattes er åpne og besluttet innenfor spillereglene i demokratiet vårt.

Les også: – Kommunen har brutt loven

Powered by Labrador CMS