Sykkeltyverier

SAVNER TO SYKLER: Frode og Solveig Myklestad ble frastjålet syklene sine fra boden deres på Jan Baalsruds plass i midten av sommeren.
SAVNER TO SYKLER: Frode og Solveig Myklestad ble frastjålet syklene sine fra boden deres på Jan Baalsruds plass i midten av sommeren.

– Noter ned rammenummer på sykkelen din

Frode Myklestad fra Kolbotn oppfordrer alle til å gjøre det vanskeligere for sykkeltyver.

Publisert

"Vi savner våre to sykler sårt og  håper at dere kan hjelpe", skrev Frode og Solveig Myklestad i en e-post til Oppegård Avis.

Ekteparet, som bor i en leilighet på Jan Baalsruds plass på Kolbotn, skulle ut på en sykkeltur fredag 17. juli da de oppdaget at flere dører til enkelte boder i blokken de bor i ble brutt opp, og at begge syklene deres var borte.

På en befaring med formann i sameie kort tid etter ble det dokumentert at til sammen seks boder ble brutt opp.

– Vi har syklet mye, spesielt i koronatiden, og savner syklene våre sårt.

Frode og Solveig Myklestad

– Vi så på videoen fra parkeringshuset utenfor bodene. Der ble det observert to personer på syklene våre rundt klokken 05.00 om morgenen, og den ene av disse hadde min kones ryggsekk på seg, sier Frode Myklestad (67).

Han påpeker at begge syklene stod inne i boden og var godt låst med sykkellåser.

– Vi prøvde å lete etter syklene i nærområdet, men uten hell, sier 67-åringen.

– Får ikke noe igjen på forsikringen

Slik gjør du det vanskeligere for sykkeltyver:

  • Lås alltid sykkelen med en god lås.
  • Noter deg rammenummeret på sykkelen. Dette finnes som regel inngravert et sted på sykkelrammen. Dette er viktig å ha om sykkelen skulle bli stjålet.
  • Anmeld alle sykkeltyverier.
  • Kilde: Politiets Nettpatrulje - Øst politidistrikt

Tyveriet ble anmeldt til politiet samme dag, men saken ble henlagt i løpet av noen dager, ifølge Myklestad.

– Dessverre har vi ikke notert rammenummer på syklene våre. Syklene kostet oss rundt 5.000-6.000 kroner hver da disse ble kjøpt for fem år siden. Vi har syklet mye, spesielt i koronatiden, og savner syklene våre sårt. Siden de er fem år gamle, får vi ikke noe igjen på forsikringen, sier Frode og Solveig Myklestad.

De kommer nå med en oppfordring til våre lesere om at folk noterer ned rammenummer på sine sykler og ser etter hensatte sykler.

DEN STJÅLNE DAMESYKKELEN.
DEN STJÅLNE DAMESYKKELEN.
DEN STJÅLNE HERRESYKKELEN.
DEN STJÅLNE HERRESYKKELEN.

Viktig med rammenummeret

Husk at hensatte sykler skal leveres til eieren hvis du vet hvem dette er. Hvis du ikke finner eieren, skal du snarest levere syklene til politiet i Ski. 

– Kun noen få sykler havner hos oss. De fleste syklene blir hentet av Falck og Viking, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt.

Politiet arrangerer hittegods- og sykkelauksjoner flere steder i landet. Disse blir annonsert på Facebook eller hos auksjonshus.

Husk at rammenummeret på sykkelen er veldig viktig i en anmeldelse. Dette står inngravert på sykkelen. Dette vil hjelpe politiet i å identifisere om en sykkel de kontrollerer er stjålet eller ikke.

Hvis du lurer på hvorfor du skal anmelde sykkeltyveri når saken mest sannsynlig blir henlagt, har politiet et godt svar:

"Selv om de fleste sykkeltyveriene blir henlagt, betyr ikke det at anmeldelsen ikke er viktig. Politiets patruljer jobber kunnskapsstyrt. Om ingen i kommunen anmelder sykkeltyveri, så vet ikke patruljene at de skal være på utkikk etter sykkeltyver i kommunen", skriver Politiets nettpatrulje i Øst politidistrikt på Facebook.

Større sjanse for å finne sykkelen og tyven

Politiet påpeker også at om du har med "rammenummeret" i anmeldelsen, øker dette politiets mulighet for å finne sykkelen din og for å ta sykkeltyven.

"Selv om anmeldelsen blir henlagt, husker datamaskinene våre alle saker, også de henlagte. Om vi stopper en person med en sykkel vi mistenker ikke er hans og søker opp rammenummeret, vil vi få opp at sykkelen er stjålet hvis rammenummeret var med i anmeldelsen", skriver politiet.

Hvis tyveriet ikke er anmeldt eller rammenummeret ikke var med i anmeldelsen, vil sykkeltyven fort få lov til å sykle videre på din sykkel, skriver politiets nettpatrulje på Facebook.

Les også: Lei av økning i hverdagskriminalitet

Powered by Labrador CMS