UTSTILLINGSKLAR: Jan Harr stiller ut i Bibliotekgalleriet i Kolben fra 3. mars til 3. april. Harr maler nordnorsk natur med blomsterenger og fjell, valmuer og rorbuer. - Som estetiker vil jeg gjerne formidle skjønnhet, sier han

Sommerlig utstilling i en kjølig mars måned

Jan Harr er klar for å trollbinde publikum i biblioteksgalleriet.

Publisert

Jan Harr er klar for å vise frem sine vakre verker for Oppeård-folket i biblioteksgalleriet i Kolben fremover. 

–  Jeg bruker blomster i mine bilder, fordi blomster er vakre, og fordi jeg som estetiker gjerne vil formidle skjønnhet, har  Jan Harr uttalt.

Oppegård kunstforening viser grafikk og malerier skapt av denne kjente kunstneren i Bibliotekgalleriet i Kolben fra 3.mars til 3. april. Han har selv gitt salgsutstillingen tittelen "Sommer i mars".

Les også: 10 år med KAOS-suksess

– Min billedverden oppsto da jeg var mellom 15 og 16 år, forteller Jan Harr. Det var den gang han grov i jorda og ville bli gartner.

– Jeg lærte mye botanikk, som jeg har hatt stor glede av senere, legger han til.  Han maler nordnorske stemninger, blomsterenger med prestekrager, røde valmuer og svaiende kornaks. I bakgrunnen opptrer ofte fjellene han så fra gutterommet.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Fra nord

UTSTILLINGSKLAR: Jan Harr stiller ut i Bibliotekgalleriet i Kolben fra 3. mars til 3. april. Harr maler nordnorsk natur med blomsterenger og fjell, valmuer og rorbuer. - Som estetiker vil jeg gjerne formidle skjønnhet, sier han.

Jan Harr er født i Harstad, 18. mai 1945. En tid med jubel og glede. Det er så en skulle tro stemningen smittet til den nyfødte. Jan er en glad og positiv person som søker etter harmoni i både bilder og livet. 

Som betrakter kan du finne poesi i noen bilder og mystikk i andre. Vi forbinder vanligvis ikke nordnorsk natur med fargerike blomsterenger, men Harr forteller at akkurat rundt Harstad, fra Tjeldbergsundet og nordover, er det grønt og frodig.

FLOTT: Mot St. Hans. Jan Harr maler fjellene han så fra gutteværelset i Harstad.

Egentlig skulle han bli keramiker. Etter fire år på keramikklinjen ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole fikk han et stipend fra Hadeland Glassverk og viste keramikk og glass på et par utstillinger. Men maleriet fristet så mye at han fortsatte utdannelsen på malerlinjen ved Statens Kunstakademi.

Les også: – Vi elsker musikaler!

Debuten ble en suksess og allerede fra sin andre separatutstilling i 1972 ble Jan Harr innkjøpt  av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Kulturrådet. Vår samtale finner sted under OL, og det er naturlig å sammenligne med edelt metall. - Det er klart det føltes som en seier,  smiler Jan.

Bildet som ble kjøpt av Riksgalleriet viser en enkel prestekrave i måneskinn. Bildet ble studert og kopiert av mange skolebarn, og Jan fikk hyggelig brev der barna fortalte hvilket inntrykk motivet hadde gjort. Senere har han hatt utstillinger i kjente gallerier over hele landet og flere utsmykningsoppdrag.

Mye å se

I Bibliotekgalleriet vil Jan Harr først og fremst vise grafikk, men han har også med noen malerier. Blant motivene kan vi glede oss over røde valmuer, blå måneskinnsstemning, fjell og blomsterenger og rorbuer fra Lofoten.

UTSTILLINGSKLAR: Jan Harr stiller ut i Bibliotekgalleriet i Kolben fra 3. mars til 3. april. Harr maler nordnorsk natur med blomsterenger og fjell, valmuer og rorbuer. - Som estetiker vil jeg gjerne formidle skjønnhet, sier han.

Bilder med ro og harmoni, så ta turen og opplev flott kunst!

Powered by Labrador CMS