MER LØRDAGSÅPENT: Fra lørdag 5. september utvider Vinmonopolet åpningstiden ved blant annet utsalget på Kolbotn til klokken 16 på lørdager.

Nå kan du handle lengre her

Polutsalget på Kolbotn er blant de første som får nye åpningstider på lørdager.

Publisert Sist oppdatert

Stortinget vedtok i juni at Vinmonopolet kan ha åpent til klokken 16 på lørdager. I dag stenger alle polutsalg klokken 15 på lørdager.

Samtidig fikk Folkehelseinstituttet (FHI) i oppdrag av Helse- og omsorgsdepartementet å evaluere de eventuelle virkningene av endringene i åpningstid. For å sikre FHI og myndighetene en mest mulig effektiv og presis evalueringsmetode innfases endringen puljevis blant Vinmonopolets butikker, skriver Vinmonopolet på egne nettsider.

PS! Saken fortsetter under bildet!

KOMMUNIKASJONSSJEF: Jens Nordahl fra Kolbotn er kommunikasjonssjef i Vinmonopolet.

Endrede vaner

Bakgrunnen for Stortingets beslutning var endrete handlevaner i befolkningen. Folk handler stadig senere på lørdager, og mange av Vinmonopolets butikker – særlig i byene – stenger når de er fulle av kunder. Før Stortingets endring var rammene for Vinmonopolets åpningstid på lørdager 08:30 og 15:00. Med virkning fra 1. september kan Vinmonopolet ha åpent fra kl. 10:00 - 16:00 på lørdager.

I første omgang vil 188 pol ha lørdagsåpent til kl.16:00, deriblant alle butikker i Oslo, Bergen, Trondheim, Bodø og Tromsø. Østlandets Blad (bak betalingsmur) skriver at det samme gjelder polene på Kolbotn, Ski, Vinterbro og Ås.

– Det kommer nok til å bli mindre stress i butikkene og færre kunder samtidig på slutten av dagen. Det er en god ting i disse koronatider. For mange butikker er de siste timene på lørdag de mest hektiske, sier Vinmonopolets kommunikasjonssjef Jens Nordahl til avisen.

Powered by Labrador CMS