STAND UP TYPE: Komiker Jesper Edvardsen er ikke bare morsom, men også en varm og omtenksom kar.

Oppegårds morsomste mann

Jesper Edvardsen, vestlending, musiker og komiker, synes det er helt greit å bo i veikrysset Kolbotn, men prøver fortsatt å skjønne seg på det lokale utelivet.

Publisert

Jesper Edvardsen føler det som om han kommer fra overalt, selv om han åpenbart høres ut som en vestlending. Han ble født på Lillehammer, men
vokste opp i Naustdal i Sunnfjord, og har røtter både i Lillehammer, på vestlandet og her i kommunen.

– Jeg får alltid beskjed om at jeg ikke er helt ekte noe sted. Jeg er vestlending, har bodd i innlandet, og på Kolbotn siden 1998, sier Edvardsen.

Samfunnsansvar

FESTLIG FYR: Jesper Edvardsen, komiker og musiker, er Oppegårds morsomste mann.

Kanskje er det derfor han er opptatt av hva man selv kan gjøre for å integrere seg i et nytt lokalsamfunn.

– Jeg tenker at det der todisidig og jeg tror som innflytter at man må ta noen grep selv. Samtidig har alle litt ansvar for de nye, invitere dem på middag eller fotballtrening. Alle kan bli flinkere til å se dem som ikke blir invitert på vennemiddager og sånn. Ta litt samfunnsansvar, sier han.

Han ler litt av at den eneste gangen man møter folk er på dugnad, men synes likevel den biten er veldig bra i kommunen.

– Det som er fint med Oppegård er jo at når du kommer på dugnad så vet du hva du skal gjøre, smiler Edvardsen.

Feil julebord

Som komiker har han flest firmajobber, og det blir mange julebord å holde styr på. Så mange at han en gang dukket opp på feil fest.

– Jeg hadde fått beskjed om adressen, men bommet på Selhus og Sælhuset. Da jeg gjenkjente damene fra kassen på Rimi, skjønte jeg at jeg var på Rimis julebord og ikke Madshus sitt, som jeg skulle ha vært. Humor er mye gjenkjennelse og jeg hadde noen vitser til Madshus som ikke slo helt an hos kassadamene på Rimi. Det er fint med skreddersydd materiale, men da er det viktig at man er i riktig bedrift, ler Edvardsen.

GRILLER PUBLIKUM: Jesper Edvardsen harselerer med den lokale identiteten og synes det er moro å tulle med det som folk kjenner seg igjen i.

PS. Saken fortsetter under bildet!

 

Ellers er det ikke mange tingene som setter Edvardsen ut av spill. Selv om han selvføgelig blir nervøs før han går på scenen.

– Hvis jeg ikke blir det så prøver jeg å bli det, det gir adrenalin og fokus. Man skal ha respekt når man går inn et sted, være høyt oppe og klare å prestere. Det skal bety noe. Jobben er få folk til å slappe av og kose seg, sier komikeren.

Reunionfest

Han synes det er morsomt med utelivet i Oppegård, det kan han gjerne tulle med.

– Jeg skjønte ikke noe her, det handler om å ha reunionfester om ting som skjedde for 30 år siden, og det er jo litt vanskelig å forholde seg til for en innflytter, smiler komikeren. 

Klikk play for å se video

Men alt er ikke bare tull og tøys, i februar reiser han på turné med lokale musikere for å fremføre en hyllest til Olav Stedje. Premieren er i Oslo ellevte februar, men til høsten kan de som vil, få med seg hyllesten på Kolben.

PS! Har du lyst til å se Jesper i aksjon? Sjekk videoen under her!

 

Powered by Labrador CMS