FLØYELSMYK FLYGELMUSIKK: John Vegard Schow tryller vakre toner frem fra flygelet. Nå er han aktuell med platen «Sommerfugl,» hvor han sammen med sanger Heidi Lambach har satt toner til Lillian Uelands dikt.

Toner til håp og trøst

John Vegard Schow bor på Greverud og har studio på Sofiemyr, men inspirasjonen til sin nye plate, «Sommerfugl», fant han mye lenger hjemmefra.

Publisert

John Vegard Schow er ingen nykommer i musikkbransjen, og med sin sindige væremåte og sine vakre flygeltoner, kan han trollbinde de fleste. Nå har han, sammen med sangeren Heidi Lambach, satt toner til dikt skrevet av avdøde Lillian Ueland.

Dikt

Det hele begynte en regnfull sommerdag, for tre år siden, i Kvinnherad. Schow som var på ferie i Rosendal, måtte søke flukt fra regnet, og havnet i en liten bokhandel.

Les også: Spiller på hjemmebane

– Jeg måtte jo late som om jeg var interessert i et eller annet. Når jeg var ferdig med tegneseriene gikk jeg over til diktbøkene, humrer Schow.

Og mitt under et regnskyll, i en liten bokhandel på en av Norges kanskje mest nasjonalromantiske plasser, fant Schow boken til kreftsyke Lillian.

Saken fortsetter under bildet.

DIKT TIL INSPIRASJON: Musikeren fant diktboken til Lillian i en liten bokhandel i Rosendal.

 

– Hun har skrevet ganske sterke og mellommenneskelige dikt gjennom hele kreftsykdommen, forteller Schow.

Han hadde allerede et planlagt samarbeid på gang med sanger Heidi Lambach, og oppfordret henne til å kjøpe diktboken. I oktober 2015 begynte de å jobbe med det som skulle bli platen «Sommerfugl.»

Rolig plate

–  Det var sterke greier. Vi lagde tre låter, og det tok litt tid å få det ferdig. Så sendte vi det over til en venn av meg i Bergen som kjente forleggeren av boken, og der lå det en måneds tid. Så kom faren til Lillian inn og hørte på det, noe som ble veldig sterkt, for da hadde hun gått bort i mellomtiden, forteller Schow.

I STUDIO: I studioet sitt på Sofiemyr, får han ro til å jobbe med musikkprosjektene sine.

Platen har tolv sanger, med kun vokal og piano på de fleste, men også noen med fløyte og cello lagt på.

– Det er en rolig plate, en høstplate på en måte. Den heter Sommerfugl etter en av diktene i boken, sier Schow.

Les også: Laget fotballpub i hagen

–  Jeg tror vi kunne tatt noen sanger og gjort de enda lystigere, det tror jeg også bodde i dikteren, så det hadde ikke vært feil det heller, men det er nok en melankolsk plate.

Tilfeldig 

Sangene er skrevet på bakgrunn av tekstene i diktene, noen av tekstene er tatt direkte fra diktene, mens andre er det skrevet ekstra tekst til.

– Det har vært en spennende måte å dykke inn i det her. At jeg fant den boken, det var tilfeldig, men jeg tror det var en slags styrelse i det. Tanken er at det kan være toner til håp og trøst, avslutter Schow.

Powered by Labrador CMS