JUBILEUMSKLARE: Ensemblet Tryllefløtytene fotografert på flytebrygga i Kolbotnvannet. De neste dagene presenterer koret høydepunkter fra 25 år med jubileumskonserter i Kolben.
JUBILEUMSKLARE: Ensemblet Tryllefløtytene fotografert på flytebrygga i Kolbotnvannet. De neste dagene presenterer koret høydepunkter fra 25 år med jubileumskonserter i Kolben.

Tryller frem jubileum

Ambisjonene er fortsatt på topp for det dyktige ensemblet. Denne uka er det jubileumsforestillinger i Kolben.

Publisert

Gjennom årene har de gledet mange med sine klokkeklare sangrøster. Denne uka er Ensemblet Tryllefløytene klare til å markere 25-årsjubileet med dobbel jubileumskonsert i Kolben. Torsdag og fredag kan du oppleve dem, hvor de henter frem høydepunktene fra jentekorets første 25 år.

– Vi har ligget i hardtrening, men nå føler jeg vi er der vi skal være. Denne gangen blir det mer kostymer enn vi noen gang har hatt, sier dirigent og kunstnerisk leder Liv Ragnhild Torneberg.

Siden starten

Hun har ledet det ambisiøse ensemblet siden hun selv startet det i 1993.

– Jeg hadde gleden av å synge i Sandefjord jentekor under dirigent Sverre Valen. Vi turnerte verden rundt. Med Tryllefløytene hadde jeg et ønske om å starte noe som skulle være ringene i vannet etter det jeg selv hadde vært med på i jentekoret til Valen.

Tornerberg medgir at hun siden første dag har hatt ambisiøse planer for enesemblet, som i dag teller 25 kvinner fra Oslo og Akerhus.

– Dette er 25 sterke sangere, jentene er skikkelig entusiastiske, sier dirigenten.

Sangteknikk

Publikum som besøker jubileumskonserten i Kolben denne uka vil ikke bare få en musikalsk opplevelse. Tryllefløytene legger også mye arbeid i den sceniske fremførelsen.

– Om høsten blir det gjerne til at vi står mer rett opp og ned. Denne tiden blir ofte i en mer tradisjonell korform, blant annet med tradisjonsrike advents- og julekonserter. Om våren skal derfor Tryllefløytene mer ut på gulvet. Vi skal løse opp, men det skal selvsagt ikke gå på bekostning av det sangtekniske, sier Liv Ragnhild Torneberg.

Denne delingen har vært viktig for Tryllefløytene. Siden oppstarten har koret hver vår underholdt publikum med konserter i flere former; alt fra «tradisjonell» korsang til forrykende satire og cabarét, til opera og musikaler.

Godt billettsalg

Ved juletider holder de sin egen tradisjonsrike Lucia-konsert, samt vært fast innslag i adventskonsertene i Gamle Logen siden 1993.

Oppegård Avis besøkte ensemblet da de øvde i Kolben før jubileumskonsertene. Det ligger an til fargerike kjoler, emotikons og en rekke andre effekter. På Kolbens nettsider har billettsalget gått unna de siste dagene, så du bør være rask om du vil på jubileumskonsert denne uka.

Powered by Labrador CMS