– LOKAL JULEHANDEL ER TOPPEN: f.Driftstekniker Thomas Hofsmarken (f.v.), driftssjef Edvard Haugom.og senterleder Marianne Thoresen-Larsen er klare for storinnrykk av lokale kunder i tiden som kommer!

– Ja, vi handler lokalt til jul!

Det skal handles inn julegaver i drøsservis fremover, og skal vi tro det lokale kjøpesenteret, er det rift om å kjøpe gavene lokalt!

Publisert

Julehandelstemningen er på topp, og det meste tyder på at vi kunder er trofaste mot det lokale næringslivet, skal vi tro Kolbotn torg.

– Det er virkelig god stemning nå. Juleforberedelsene på senteret er godt i gang, med smekkfulle butikker. Vi hadde jo også en skikkelig kickstart på julehandelen med Black Friday, og under julegrantenningen lørdag 25. november, forteller senterleder Marianne Thoresen-Larsen.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Kundene støtter opp

STOR SUKSESS: Det var mange tusen innom Kolbotn torg og Jan Baalsruds plass på Kolbotn under årets julegrantenning.

Hovedorganisasjonen Virke anslår at vi kommer til å handle for rundt 10.700 kroner hver i desember i år. Og netthandelen øker. PostNord og Posten anslår at de vil ha en økning på omkring 15 prosent for pakkeleveringer før jul i år.

At mange handler gaver på nett, og at Oppegård ligger så nært førjuls-kaosets Mekka, Oslo, synes ikke å påvirke stort.

Les også: Gjenopplev julegrantenningen på Kolbotn på video!

– Nei, vi ser at kundene handler lokalt. Det var også julegrantenningen et tydelig bevis på. Vi hadde rundt 10.500 kunder den lørdagen, og 14,5 prosent vekst i omsetning. I samme uke dagene før julegrantenningen, hadde vi en omsetningsvekst på 7,1 prosent, illustrerer senterlederen.

– Så det virker på oss som at kundene støtter opp om lokalsamfunnet og handler lokalt. Det blir veldig spennende også videre utover i desember, fortsetter hun.

NB! Saken fortsetter under bildet!

PEPPERKAKEVERKSTED: Qadan Musee har med sin datter Gabriella på verkstedet. – Dette er en veldig fin aktivitet å kunne drive med nå før jul, sier Qadan. Verkstedet er en av mange aktiviteter ved senteret i førjulstiden.

– Rikt butikkutvalg

At Kolbotn har et såpass rikt og orientert butikkutvalg, mener Bror Stende i Virke er helt avgjørende for at julen skal gå rundt lokalt.

– Generelt ser vi store handelslekkasjer mellom kommuner og fylkesgrenser på grunn av butikktilbudet. Mange velger et senter med bredt utvalg av butikker for å få alt på ett sted, sier Stende og fortsetter:

– Hvis Kolbotn har god dekning med butikker i alle bransjer, vil mange velge lokal handel. Men det er helt sikkert noen som velger f.eks. Ski storsenter eller Oslo for å effektivisere handelen.

Les også: Se bildene våre fra julegrantenningen på Kolbotn!

Stende mener at lokale aktører også er sårbare for økt netthandel.

– Netthandel påvirker alle handelsaktører, enten de er store eller små. Vi ser at veksten er tre ganger så høy i netthandel som i tradisjonell butikkhandel, og det må nødvendigvis merkes.

– En sterk lokal posisjon med god kunnskap om sine kunder gir lokale butikker en konkurransefordel, men vi ser en sterk endring i forbrukernes handlevaner, sier Stende.

ENKLERE LIV: Hos oss er det mange unge som ber om julegavetips til mamma og pappa, sier Line Opedal. Dette er en av de julete butikkene på Kolbotn torg.
JULEMODELL: Helena Knudsen er innleid modell for å vise frem kjoler og spandere smaksprøver fra butikken Be You. Dette er en av de mange butikkaksitivetene i førjulshandelen.

NB! Saken fortsetter under bildene!

Opplevelser i fleng

Førjulsopplevelsene på Kolbotn Torg er vel så viktige som selve julegavehandelen, forteller Marianne Thoresen-Larsen. I dag er det pepperkakeverksted, og det er pyntede juletrær, store og små i nisseluer, julemusikk og juledufter hvor enn en snur seg.

Les også: Gjenopplev julegrantenningen på Kolbotn på video

– Vi kommer også til å få besøk av Solan og Ludvig fra Flåklypa, og Luciatog med elever fra Ingieråsen skole i tiden fremover, røper Marianne.

Powered by Labrador CMS