TRENING

POPULÆRT MED GRUPPETIMER: Gruppetimer er et populært tilbud på Mudo Gym Sofiemyr.

Tok over og skiftet navn

Stig Sørensen har nylig tatt over som ny eier av Mudo Gym-senteret på Sofiemyr.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har alltid hatt lyst til å drive mitt eget treningssenter, Stig Sørensen (40) fra Oslo.

Det var i juni at han fant en annonse på nett om at hele treningssenteret Mudo Gym Oppegård i Sønsterudveien 32B var til salgs. I juli gikk drømmen i oppfyllelse da 40-åringen tok over det ovennevnte senteret, som ligger i andre etasje på Sofiemyr senter. Treningssenteret ble solgt som det var, med alt inventar.

I ANDRE ETASJE: Mudo Gym Sofiemyr holder til i andre etasje på Sofiemyr senter.

Det eneste i Nordre Follo

– Jeg ser et stort forbedringspotensial og har planer for enkelte tiltak, blant annet når det gjelder kundeservice, og jeg kommer til å jobbe her mye selv. Jeg er opptatt av at kundene blir godt tatt vare på og vil gjerne bidra til den daglige driften, sier den nye eieren av treningssenteret.

Ifølge ham kommer han til å beholde Mudo-konseptet om et treningssenter for hele familien, så det blir fremdeles mye satsing på voksne og barn fra fem år og oppover. Treningssenteret skal holde åpent fra klokken 06:00 til 23:00 hver dag.

– Dette er det mange medlemmer som verdsetter. Mange av våre medlemmer liker også mulighet for egentrening mens barna driver med kampidretter her, så dette tilbudet skal vi beholde, sier Sørensen, og ønsker alle velkommen på en gratis prøvetime.

Mudo er en kjede med mange treningssentre over hele landet, og finnes også i Sverige, Danmark og England. I Nordre Follo finnes det kun et Mudo-senter, på Sofiemyr. Ellers må du til Vestby, Moss eller Lørenskog for å finne de andre Mudo-sentrene som ligger nærmest.

SIDEN 2013: Mudo Gym har holdt til i Sønsterudveien 32 siden 2013.

Skiftet navnet

– Jeg var opptatt av trening og kampsport siden jeg var liten, og har drevet med ulike idretter siden den gang, sier Sørensen.

Han er utdannet personlig trener. De siste fem årene jobbet 40-åringen som daglig leder på et annet treningssenter i kommunen, og før dette jobbet han i fire år for Gateway College på Bali i Indonesia hvor han underviste for de norske studentene i alt fra basistrening, fotball, basketball og sandvolleyball til kickboksing, svømming og surfing.

Blant de første endringene Stig Sørensen iverksatte på det lokale treningssenteret var å skifte navnet. Forrige uke ble navnet endret fra Mudo Gym Oppegård til Mudo Gym Sofiemyr. Det sistnevnte er det mest riktige, ifølge Sørensen, siden treningssenteret ligger på Sofiemyr.

Stolt av instruktører

De fleste av medlemmene er lokale, men treningssenteret får nå også mange nye medlemmer fra nabokommunen etter at Mudo Gym Prinsdal ble lagt ned tidligere i august.

– Jeg er stolt av våre dyktige instruktører. Flere av dem har jobbet her lenge. Siden vi måtte starte alt på nytt, så er antall medlemmer i endring for tiden, sier Sørensen.

Han sier treningssenteret har egne opplegg kundene kan velge mellom. Disse er Gym (egentrening i gym), Fitness (egentrening i gym og gruppetimer), Kampsport (egentrening i gym, gruppetimer og kampsport) og Familie ( egentrening i gym, gruppetimer og kampsport for maksimalt fem personer). Aldersgrensen for egentrening er satt til 15 år.

– Trivelig miljø

Hanne Aas (50) fra Sofiemyr er en av de mange som setter stor pris på muligheten for egentrening på treningssenteret, men det er det trivelige miljøet hun verdsetter aller mest.

TROFAST MEDLEM: Hanne Aas fra Sofiemyr stortrives på Mudo Gym Sofiemyr.

– Jeg har trent her siden treningssenteret åpnet på stedet for mange år siden (red. anm.: siden 2013) og jeg kommer til å fortsette videre. Det er fordi at miljøet her er så veldig bra og trivelig, sier hun.

Zoheb Shehneel (39) er helt enig med henne.

– Jeg er her seks ganger i uken for å trene styrke, koordinasjon og for å løpe. Jeg bor på Langhus og har egentlig flere andre treningssentre rett utenfor der han bor, men drar gjerne til Sofiemyr istedenfor. Jeg synes tilbudet her er veldig bra og man har mye å velge mellom, sier han.

Powered by Labrador CMS