FORNØYD: Karina Sævik har all mulig grunn til å smile for tiden. I helgen senket hun sine gamle lagvenninner i Avaldsnes.

Se drømmescoringen

KIL-toget dundrer avgårde i Toppserien. I helgen ble Avaldsnes slått 3-1 på hjemmebane, blant annet etter et fantastisk mål av Karina Sævik (bildet). Se alle scoringene her.

Publisert

KIL-jentene fikk ikke helt den starten på sesongen de ønsket, og de følte at de ikke hadde marginene på sine side.

– Jentene har jobbet hardt og vist en vilje til å aldri gi seg, og det har virkelig gitt uttelling. Vi står nå med fire seire på de siste fire rundene, og seieren mot Avaldsnes var en av de virkelig gode, skriver KIL på sine hjemmesider.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Perlescoring

VILL JUBEL: Så glade blir man når man knuser Avaldsnes.

KIL-jentene startet kampen som de gjorde mot Røa, de tok styringen fra første minutt og etter 12 minutter scorer Karina Sævik, Kolbotns første mål for dagen.

Ikke bare var det hennes femte mål på tre kamper, det var også av det ekstremt pene slaget. Ligaens beste venstrefot tilhører Marit Bratberg Lund, og fra midten av egen banehalvdel banket hun opp en perfekt gjennombruddspasning til Sævik. Landslagsspilleren tok ned ballen på mesterlig vis og chippet ballen over Avaldsnes´utrusende keeper, uten at ballen var i bakken.

Vår påstand er følgende: Det har ikke vært scoret et finere mål i Toppserien 2019!

HER KAN DU SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN OG NYTE SCORINGEN TIL KARINA SÆVIK, IGJEN OG IGJEN:

Med slike c-momenter viser Sævik rett og slett hvorfor hun har blitt valgt ut til å være med å representere Norge under sommerens VM.

Hørtes første mål

Kolbotn fortsatte å ha overtaket etter scoringen, uten helt å produsere de store sjansene. Mot slutten av 1. omgang klarer derimot Avaldsnes å jobbe seg inn i kampen og i det 35. minutt utligner laget fra Karmøy med et godt skudd fra Olaug Tvedten. Lagene er like langt og resultatet holder seg til pause.

Andre omgang starter litt som i første, med et lite overtak til Kolbotn. Men det er ikke før i det 68. minutt at dagens andre mål er et faktum.

Igjen er det Marit Bratberg Lunds silkefot som serverer en presis corner og inne i feltet ruver Sara Hørte høyest og setter inn sitt første Toppserien-mål, i sin fjerde kamp.

10 minutter senere vinner Kristin Holmen ballen midt på Avaldsnes’ banehalvdel, Kristin tar med seg ballen selv og punkterer kampen med en nydelig satt scoring fra rett utenfor 16-meteren.

Heng på teten

FEMTEPLASS: Etter fire strake seire har Kolbotn klatret til femteplass på tabellen.

Nå gjenstår det kun to serierunder og én NM-kamp før Toppserien tar VM-pause. Neste helg reiser jentene til Bergen for å møte Arna Bjørnar, mens neste «hjemmekamp» spilles 19.mai på Intility Arena under Superhelgen.

I skrivende stund ligger Kolbotn på femteplass på tabellen, to poeng bak Sandviken på tredjeplass og tre poeng bak Vålerenga på sølvplassen. LSK Kvinner lar vi seile sin egen sjø, i alle fall foreløpig.