BARBERT? Mandag denne uken oppdaget Helena Erstad dette merket på katten sin. Katten ser ut til å ha blitt barbert litt oppe på ene frembeinet.

– Hvem barberte Findus?

Dyreeiere i Oppegård slår alarm etter det de mener er mishandling av katter. Fagpersonell mener merkene ligner mistenkelig på barbering.

Publisert

Mandag denne uken oppdaget Helena Erstad (42) på Greverud et mistenkelig merke på familiens katt Findus (8).

– Han har mye pels, så han måtte sitte i en spesiell vinkel for at jeg skulle se det, sier Erstad.

Hun ble sjokkert da hun så det som lignet veldig på et merke etter en barbermaskin. Noen dager tidligere hadde Findus vært på kontroll hos veterinær.

Saken fortsetter under bildet


– Jeg ringte klinikken for å sjekke om de hadde barbert han i undersøkelsen. Det avkreftet de. Da gikk det kaldt nedover ryggen, forteller Erstad.

PASSER PÅ: Helena Erstad på Greverud er blitt ekstra påpasselig etter at hun oppdaget det mistenkelige merket på katten Findus.

Så sammenhengen

Hun la bildet ut på skolens foreldregruppe på Facebook. Da tikket det inn bilder fra en annen katteeier i samme område. Heidi Anita Hindal Vonen (46) forteller til Oppegård Avis at hun oppdaget merket på nakken til katten Max (3) for to uker siden.

MERKET I NAKKEN: Da Heidi Anita Hindal Vonen så bildet til Helena Erstad, ble hun redd at hennes egen Max hadde blitt utsatt for det samme. Han har et tydelig merke i nakken.

– Jeg tenkte ikke mer over det der og da, og slo meg til ro med at han hadde vært i slåsskamp med en annen katt. Da jeg så bildet fra Helena, ble jeg redd det er en sammenheng, sier Hindal Vonen.

Damene blir spesielt skremt ettersom det i forrige uke ble kjent at et vitne hadde observert en guttegjeng dumpe en katt i en klescontainer ved Oppegård stasjon. Mattilsynet rykket ut og reddet katten, skriver Østlandets Blad (betalingsmur).

– Det er utrolig trist om noen går rundt og er slemme med dyr. Jeg har blitt redd for å sende Findus ut om natten, men han er en katt som stortrives ute, så vi kan ikke holde han inne heller, sier Helena Erstad.

– Vær på vakt

Nå oppfordrer hun folk til å være på vakt og si fra dersom de ser mistenkelig aktivitet mot dyr.

– Det skal ikke være slik at vi skal være redd for at dyrene våre mishandles. Findus er en veldig sosial katt, som lett går bort til noen dersom han blir lokket på, sier Erstad - som har sendt e-poster om saken til rektorene ved både Flåtestad og Greverud skole.

– Dersom det viser seg at dette er rampestreker, håper jeg det blir slutt på dette umiddelbart, sier Helena Erstad.

– Absolutt ikke bra

Oppegård Avis viste bildene av Findus og Max til personalet ved Kolbotn dyreklinikk.

– Merket på den lyse katten ser veldig ut som en barbering. Det har rette kanter, så det kan umulig komme fra en slåsskamp. Merket på den andre katten ligner også, men vi er litt mer i tvil, sier dyrepleier Siri Breda-Ruud, som så på bildene sammen med sin kollega Jannie Haraldstad.

Dyrerettighetsorganisasjonen NOAH har engasjert seg sterkt i saken om katten som ble dumpet i klescontaineren. De har anmeldt forholdet til politiet, og har utlovet en dusør på 10.000 kroner til den som oppklarer saken.

Oppegård Avis sendte også bildene av Max og Findus til NOAH. Veteterinær og leder Siri Martinsen understreker at hun bare har sett bildene.

– Håravfall kan komme på grunn av infeksjoner, så jeg vil oppfordre eierne til å få undersøkt merkene skikkelig hos dyrlege.

– Dersom det eventuelt er noen som går rundt og har laget disse merkene, så er det absolutt ikke bra, sier Siri Martinsen.

Powered by Labrador CMS